Hoe pannenkoeken bewaren?
Pannenkoeken bewaar je ingepakt in keukenfolie in de koelkast. Bewaar ze op een bord of rol ze op om ruimte te besparen. Zorg er in ieder geval voor dat je ze luchtdicht verpakt zodat ze niet uitdrogen.
Pannenkoeken, ik ben er dol op! Het liefst ga ik zelf pannenkoeken maken, want dat blijft toch het allerlekkerste vind je ook niet? Van de klassieke Hollandse pannenkoek tot American pancakes en meer. Ik heb wat leuke pannenkoeken recepten voor je verzameld!
Maak jij altijd dezelfde pannenkoeken of houd je pannenkoeken variaties? Ik blijf fan van de echte Hollandse pannenkoeken, trouwens ook erg lekker in een gezondere variant als volkoren pannenkoeken, en die beleg ik dan zowel zoet als hartig. Maar er is nog veel meer mogelijk in pannenkoeken-land zoals je kunt zien in dit lijstje met pannenkoeken recepten.
BAKTIP: Ik bak het liefst met een pannenkoekenpan en daarin wat boter. Ik heb zelf deze pannenkoekenpan die geschikt is voor alle warmtebronnen.
Denk vooral niet dat pannenkoeken bakken moeilijk is. Pannenkoeken beslag maken is eigenlijk heel simpel. De verdere bereiding is ook niet ingewikkeld. Al zijn er zeker wat tips, zoals je pan goed warm laten worden en de bloem rustig toevoegen. Bij ieder recept geef ik passende tips! Welke ga jij maken?
Nu is een gewone pannenkoek zo al hartstikke lekker, maar je kunt er ook een echte zoete traktatie van maken. Van een heuse taart tot aan spiesjes die overigens ook erg leuk zijn als kindertraktatie.
Ben je juist op zoek naar recepten voor hartige pannenkoeken? Die heb ik ook! Al vind ik de combinatie van zoet en zout, bijvoorbeeld bij de spek en appel pannenkoek, ook zalig kan ik een volledig hartige pannenkoek absoluut waarderen.
Heerlijk voor op een zondagochtend of juist als lunch, ik heb het natuurlijk over American pancakes. Ook die kun je in talloze varianten maken. Hier vind je al mijn pancakes recepten, maar ik licht er graag een paar voor je uit!
Pannenkoeken zijn een heerlijke traktatie, maar je kunt ook zeker gezonde pannenkoeken maken. Bijvoorbeeld onderstaande variant met kwark. En eens wat anders en heel leuk om te maken, zijn de kleine banaan pannenkoekjes, zo lekker!
30 Nieuwe zoete én hartige recepten voor kinderen die allemaal zijn voorzien van stap-voor-stap illustraties. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers! Wat bak je als eerst, de pannenkoekentaart of dino koekjes?
Pannenkoeken bewaar je ingepakt in keukenfolie in de koelkast. Bewaar ze op een bord of rol ze op om ruimte te besparen. Zorg er in ieder geval voor dat je ze luchtdicht verpakt zodat ze niet uitdrogen.
In de koelkast blijven pannenkoeken 2-3 dagen goed. In de vriezer kun je ze tot wel 3 maanden bewaren.
Ja! Verpak ze luchtdicht en eventueel per stuk of per hoeveel je er denkt tegelijk te willen ontdooien.
Ik verwarm ze vaak in de magnetron. Hoe lang precies verschilt per hoeveelheid en per magnetron. Bijvoorbeeld 15-20 sec op de hoogste stand is bij mij vaak genoeg voor 2 pannenkoeken. In een droge koekenpan kan ook.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Yummie! Ik heb 2 favoriten; 1 met spek en stroop. De andere heb ik van mijn hongaqrse vader geleerd-vulling-.; voor 4 pers.500gr gehakt, 1 geperst t.knoflook,2 uien gesnipperd, creme fraiche 125 ml, champignons in schijfjes-naar smaak- en zoete paprikapoeder,liefst vd turkse winkel! De hollandse is te bitter,en de turkse lijkt erg veel op de hongaarse. Je hebt voor de liefhebber ook pittige paprikapoeder.
Bak de pannenkoeken. Doe in een hapjespan 50gr margarine fruit de uien glazigmet de knoflook. Rul het gehakt. Doe er peper,zout en ong.5 el p.poeder door. Dan de champignons erdoor en even roeren. Glaasje heet water erbij,deksel erop,en ong.15/20 min.zacht.laten pruttelen. Haal deksel eraf en neem een kommetje -soepkom bv- 5 el gehaktvocht-alleen t vocht- en roer voorzichtig een half bekertje creme fraiche erdoor tot het glad is. Kiep terug bij het gehaktmengsel en roer door. Hiermee -gehaktmengsel-vul je de pannenkoeken, en de saus gaat erover heen. Nog n toefje creme fraiche ernaast, en een salade die je lekker vindt!
Jó ét vágyat!! Eet smakelijk!