Pannenkoekentaart met mascarpone
Bij deze pannenkoekentaart heb ik ervoor gekozen om een vulling op basis van mascarpone en citroen te maken. Ik ben nu eenmaal gek op mascarponeroom en de citroen maakt het geheel lekker fris.
Maar de mogelijkheden zijn oneindig als het aankomt op het vullen van deze taart. Wat dacht je van een pannenkoekentaart met Nutella, stukjes aardbeien en plakjes banaan? Of maak een combinatie van opgeklopte slagroom en geprakt rood fruit, of juist lemon curd.
Je hoort het al, genoeg inspiratie om een volledig bakboek met enkel pannenkoekentaart recepten te vullen. Mocht jij aan het experimenteren slaan, laat in de reacties onder dit artikel dan vooral even weten of het een succes was. Voor inspiratie kun je eens tussen al mijn recepten voor vullingen kijken.
Recepten met pannenkoeken
Zo’n pannenkoekentaart met fruit en mascarponeroom is natuurlijk niet te versmaden, daar kan ik niks tegenin brengen. Maar er zijn nog een stuk meer leuke en feestelijke recepten met pannenkoeken te bedenken. Bijvoorbeeld leuk voor een kinderfeestje, als traktatie of heerlijk als hapje tijdens een verjaardag. Kijk maar eens:
En laten we dan natuurlijk vooral ook niet de klassieke, Hollandse pannenkoeken niet vergeten. Want gewoon met een beetje poedersuiker of stroop vallen die bij iedereen in de smaak!
Hallo!
Ik zie nu tijdens het maken van de mascarpone room dat er in de ingrediënten lijst 250ml staat en tijdens het stappenplan van het recept 150ml. Ik hoop dat het 150ml is haha
Scherp! Het moet 250 ml zijn voor de mascarponeroom en 250 voor de slagroom voor erbovenop. Het staat nu goed.