Onlangs gaf ik jullie mijn recept voor zelfgemaakte pesto. Toen ik deze pesto had gemaakt, besloot ik dat ik er ook een recept mee wilde maken. Ik hoefde niet lang na te denken gelukkig, want ik wilde ook nog het bladerdeeg gebruiken dat ik in de vriezer had liggen. Het enige dat ik nog hoefde te bepalen wat de vorm, ik koos voor vlinders. Dat vond ik namelijk ook zo leuk bij de kaasvlinders die ik al eerder maakte. Ik plakte vier velletjes bladerdeeg aan elkaar en ging aan de slag. Het resultaat was heerlijk: kleine pesto bladerdeeg vlinders!
Pesto bladerdeeg vlinders
Ingrediënten
- 4 velletjes bladerdeeg
- 4-5 tl groene pesto (volgens recept)
Instructies
-
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, bevestig ze dan aan elkaar en maak er een groot vierkant van. Ik drukte de randen met een vorm stevig aan.
-
Verdeel een dun laagje pesto gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol vanaf beide kanten naar het midden toe. De twee rolletjes die in het midden samenkomen duw je tegen elkaar aan. Plakt het niet goed? Maak één kant dan met een beetje water vochtig en probeer het nog eens.
-
Snij met een scherp mes de rol in dunne plakjes. Snijdt het niet zo lekker? Leg de rol dan een paar minuten in de vriezer zodat hij steviger wordt.
-
Bak de bladerdeeg vlinders in ongeveer 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Wat een leuk recept! Dit ziet er echt heerlijk uit!
Wat zien ze er leuk uit!
Wat een simpel maar leuk idee! Ben gek op pesto dus dit spreekt me wel aan 🙂 ik zou ze misschien iets langer bakken voor zo’n mooie krokante binnenkant.
Die was wel krokant hoor, door de olie in de pesto ziet het er alleen niet zo uit 😉
Oh, wauw! Dit ziet er echt heel lekker uit!
Wat leuk om die met de Paasdagen te maken!
Zijn deze vooral warm lekker of zijn ze koud ook nog lekker?
Beide! 🙂
Super! Dankjewel 🙂
Heerlijk recept! En zo lekker makkelijk ook, fijn 🙂 Nog wel een vraagje: welke ovenstand kan je het beste gebruiken?
Ik bak altijd op onder- en bovenwarmte. Is dat wat je bedoelde?
Dat is inderdaad wat ik bedoelde, dank je 🙂