Na de bruschetta van de gourmet, vertel ik jullie deze week meer over het zelf maken van kleine pizza’s aan tafel. Dat doe je namelijk heel eenvoudig met de Pizzarette van Emerio. Ook dit apparaat ken ik nog uit mijn tijd bij Blokker, ik herinner mij vooral nog de grote stapel met dozen in de winkel. De voorraad was flink, want de verkoop ging snel.
Jaren geleden heb ik zelf voor het eerst met een vriendin een avondje gepizzarette (jawel, het is hier een werkwoord geworden). Dat vond ik fantastisch leuk. Toen ik er eenmaal zelf eentje thuis had staan, stuurde ik gelijk enthousiaste berichtjes naar de familie. Nu is dus bepaald dat we met kerst gaan pizzaretten. En tijdens de kerstbrunch met het Laura’s Bakery team later deze maand staat deze pizzaoven met terra cotta koepel ook weer op tafel. Ik heb er nu al zin in. Ook een avondje pizzaretten? Ik help je op weg en deel een lijst met ingrediënten voor op tafel!
Wij gebruiken voor de pizzerette ook vaak doorgesneden pitabroodjes als pizzabodem. Supermakkelijk en ook hartstikke lekker!
Mmmm… heerlijk!
Ook favoriet hier.
Standaard op de tafel hier staan stukjes kipfilet, salami en… frikandel 🤭🤫