Pre-order Het Complete Basisbakboek nu!

Gepost: 14 januari 2025
Pre-order Het Complete Basisbakboek nu!

Lieve thuisbakkers, het is zo ver. Ik mag onthullen aan welk project ik het afgelopen 1,5 jaar met heel veel plezier (en kneiterhard) heb gewerkt. Ik schreef mijn achtste boek:  Het Complete Basisbakboek! In deze blogpost vertel ik jullie er alles over.

Het Basisbakboek vs Het Complete Basisbakboek

Al járen liep ik rond met het idee dat ik mijn eerste bakboek, Het Basisbakboek, wilde uitbreiden en vernieuwen. Dit boek was mijn eerste bakboek vanuit Laura’s Bakery en bracht ik in 2016 uit. Er staan zes basisrecepten in die voor de beginnende bakker perfect zijn om mee te starten, maar daarnaast ook voldoende lekkere variaties op die zes basisrecepten.

Waarin verschillen de boeken dan, zul je je afvragen. Ondanks dat er een kleine overlap is, zijn ze bijna niet te vergelijken. Zo bevat Het Complete Basisbakboek ruimschoots twee keer zoveel recepten, waarvan meer dan de helft spiksplinternieuw. Ik zie dit dan ook als de heuse Laura’s Bakery bakbijbel, waarmee je nooit uitgebakken raakt. In een notendop kun je dit verwachten:

  • 40 (!) basisrecepten
  • 80 variaties op de basisrecepten (2 voor elke basis)
  • 34 recepten voor vullingen en toppings
  • In totaal 154 recepten
  • Ongeschreven bakregels, handige baktips en slimme bewaaradviezen
  • Twee leeslinten, omdat je het natuurlijk niet bij één recept kunt houden 😉

Het Complete Basisbakboek bevat 300 pagina’s en koop je voor €37,99 via onderstaande buttons.

Basisrecept voor cheesecake no bake met rood fruit uit Het Complete Basisbakboek

Basisrecept voor frangipane tartelettes uit Het Complete Basisbakboek

Voor beginnende en ervaren bakkers

Niet eerder zat het idee voor een nieuw boek al zo’n lange tijd in mijn hoofd. Vele jaren werkte ik aan het concept en aan de titel, maar ook beoordeelde ik kritisch welke basisrecepten erin moesten komen. Het boek moest geschikt zijn voor beginnende bakkers, maar ook voor ervaren bakkers.

Met 15 jaar aan bak- en blogervaring weet ik gelukkig heel goed welke recepten belangrijk zijn voor al mijn verschillende lezers. Het resultaat is een mix tussen echte bakklassiekers en moderne favorieten.

Wil je een kijkje achter de schermen van de making of van Het Complete Basisbakboek? Schrijf je dan in voor de gratis Laura’s Bakery nieuwsbrief! Aankomende weken deel ik hierin exclusieve foto’s en anekdotes van dit proces.

Suikerkoekje met kaneel wordt van een stapel koekjes gepakt

Basisrecept voor chocolade zandkoekjes uit Het Complete Basisbakboek

Aan de bak met 40 basisrecepten

Met maar liefst 40 basisrecepten voor heerlijke baksels kun je eindeloos variëren, op elk moment van de dag. Voor het ontbijt kun je wisselen tussen verschillende soorten granola, American pancakes, wafels, cinnamon rolls of scones. Wil je een taart bakken? Kijk dan bij het basisrecept voor appeltaart, zandtaart, of bij één van de lekkere MonChoutaarten!

Met kinderen bak je natuurlijk de suikerkoekjes, poffertjes, chocolate chip cookies, mug cakes of Hollandse pannenkoeken. Ook het toetje ben ik niet vergeten met o.a. crème brûlée, crumble, panna cotta en tiramisu.

Lekker variëren

Op elk van de 40 basisrecepten vind je twee overheerlijke variaties in het boek. Je kunt dus kiezen voor de basis, zoals een lekkere naturel muffin. Of ga je misschien liever aan de bak met een kaneel kruimel muffin? Ook het basisrecept voor een gebakken cheesecake is overheerlijk, maar wat dacht je van een speculoos of een crème brûlée cheesecake?

Met de variaties wil ik je een idee geven hoe je met simpele aanpassingen een twist aan een basisrecept geeft. Beginnende bakkers kunnen oefenen met de basisrecepten en daarna met de variaties. Meer ervaren bakkers kunnen hun eigen variaties bedenken door het hoofdstuk voor vullingen en toppings erbij te pakken en deze te combineren met de basisrecepten. Ik kan niet wachten om alle baksels en creaties te bewonderen.

Basisrecept voor ijs uit Het Complete Basisbakboek

Basisrecpt voor chocolade cheesecake zonder oven uit Het Complete Basisbakboek

Pre-order Het Complete Basisbakboek

Het Complete Basisbakboek komt op 8 april 2025 officieel uit. April wordt een feestmaand, want Laura’s Bakery bestaat dan ook nog eens 15 jaar. Wil jij het boek als eerste in huis hebben? Dan kun je het boek als pre-order aanschaffen via onderstaande button. Als je een pre-order plaatst draag je bij aan de uiteindelijke beschikbaarheid van het boek (dat wil zeggen een grote voorraad!), maar ook dat het boek in zoveel mogelijk boekhandels komt te liggen.

Ga jij het boek bestellen? Lees dan vooral verder, want dan kun je meedoen aan onderstaande feestelijke winactie!

Chocolate chip cookies uit Het Complete Basisbakboek

Ontbijt wafels uit Het Complete Basisbakboek

Pre-order give away

Sommige lezers waren zelfs zo snel en enthousiast dat ze het boek al bestelden voordat ik dit artikel kon publiceren. Dat vind ik niet alleen waanzinnig leuk, maar ik ben ook heel dankbaar dat jullie dit vertrouwen in mij hebben.

Die dankbaarheid gaat overigens uit naar iedereen die een pre-order plaatst en daarom heb ik een leuke give-away bedacht! Als je een printscreen van jouw aanschafbewijs naar onderstaand mailadres verstuurt, dan maak je kans op een super feestelijk bakpakket, door mij persoonlijk samengesteld. Dit bewijs kun je t/m 7 april mailen naar: pre-order@laurasbakery.nl. De winnaar ontvangt die dag bericht van mij.

Chocolade molton lavacake uit Het Complete Basisbakboek

Citroen madeleines uit Het Complete Basisbakboek

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Yana van Tienen schreef:

    Is het mogelijk om het bien vanuit Frankrijk te bestellen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goede vraag! Via Amazon zou dat mogelijk kunnen, als je op de link klikt, zou hij meteen moeten aangeven of het naar je ingestelde locatie gestuurd kan worden. Kun je mij laten weten of dat lukt? Fijn ook om te weten namelijk. 🙂

  2. Lisette Segeler schreef:

    Wat ontzettend leuk. Gefeliciteerd Laura. Ik ga het boek meteen bestellen. Ik ben reuze benieuwd. Ik bak bijna altijd uit een van je boeken en de recepten kloppen altijd.
    Lieve bakgroetjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat superleuk om te horen! 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *