Valentijnsdag staat voor de deur en dat is te merken. Naast rood gekleurde winkels zie je nu ook aan de advertenties op internet dat het bijna 14 februari is. Op vele sites staan aanbiedingen om je geliefde op een originele manier te verrassen.
Geen aanbieding van mij vandaag, maar wel een leuk idee om je geliefde te verrassen. Zachte chocolade koeken met een vanillecrème er tussen. Als de liefde van een man daadwerkelijk door de maag gaat, dan zit je hiermee zeker goed!
BAKTIP: Met hartjes sprinkles maak je deze koekjes helemaal af. Of nóg leuker: maak gewoon je eigen sprinkle mix!
Ziet er lekker uit! Prachtig.. het staat nu in mijn to do lijst 😀 Bedankt voor het delen..
Ben een newbie in Blog.. misschien kan je een kijkje nemen!!
http://dulcefreska.blogspot.com/
Ziet er allemaal lekker uit!! Hier een nieuwe volger 🙂
Te laat voor valentijn, maar ga het toch eens proberen. 🙂
Beste laura,
Zou ik met dit recept ook de koekdoosjes(valentine box) kunnen maken ?
of zou dit er te zacht voor zijn.
Alvast bedankt, Liefs Maarten.
Hoi Maarten,
Wat leuk dat je de valentine boxes wilt gaan maken!Ik zou deze koekjes niet gebruiken voor de valentine boxes, in combinatie met de royal icing vrees ik dat de koekjes het niet lang volhouden omdat ze inderdaad zacht zijn. dit recept kun je wel gebruiken, ook omdat deze hun vorm behouden: http://www.laurasbakery.nl/2011/10/recept-suikerkoekjes.html. Wil je toch liever chocoladekoekjes? Dan kun je wat cacaopoeder aan het deeg toevoegen.
Veel pleier met bakken!
Liefs, Laura
Oh, die zien er zo leuk en lekker uit. Die ga ik zeker eens proberen te maken.
Bedankt voor de tip. 🙂
Hoi Laura,
Lekkere recepten heb je! Ik ga morgen deze koekjes proberen te maken voor mijn vriend. Maar wat ik mij afvroeg. Zijn deze koekjes geschikt voor een cookie stempel? Of zou de vorm te veel uit lopen? Groet Paulien!
Als je de koekjes goed koelt voordat je ze in de oven doet lukt het misschien wel, maar het is een vrij zacht deeg. Veel plezier met bakken!
Bedankt voor je antwoord ! Moet ik ze dan een paar uur in de vriezer leggen of is dat te overdreven?
Je maakt gewoon het koekjesdeeg en laat dat minimaal een uur koelen. Dan kun je de koekjes maken met stempel. Voordat je ze in de oven schuift zet je ze ook weer in de koelkast. Minimaal een half uur maar in ieder geval tot ze stevig en wat hard aanvoelen. Zo heb je de minste kans op uitlopen. Je kan het ook eerst bij een paar proberen voordat je gelijk al het deeg gebruikt.
Witte basterdsuiker is dat lichtbruine suiker?
Nee, dat is wit (zoals de naam al zegt 😉 ). In België is het bij AH te vinden.