De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in Het Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram. Superleuk! Voor Valentijnsdag leek het me daarom toepasselijk om een romantischer exemplaar hiervan te maken, een red velvet marmer cake moest dat natuurlijk worden. Red velvet heeft een hele lichte cacaosmaak, maar daarnaast vooral een mooie rode kleur.
De cake is ontzettend makkelijk om te maken en je kunt ‘m serveren met slagroom en aardbeien bijvoorbeeld. Maar ook zonder die topping is de cake zalig kan ik je beloven.
BAKTIP: Een degelijke, rechthoekige cakevorm zoals deze gaat jarenlang mee en kan wat mij betreft niet ontbreken in de keuken.
Ziet er heerlijk uit ‼
Fijne Valentijnsdag ⚘⚘
Hallo Laura, ik weet niet altijd wat voor cacaopoeder er wordt bedoeld. Je hebt bijv. Benco met suiker om chocolademelk te maken. Maar Droste heeft echte, pure cacaopoeder. Welke bedoel jij in de red velvetcake?
Warme groet uit een koud Deventer, Ali Pruijssers
Ik zou zuiver cacaopoeder gebruiken, in chocolademelk mix zitten een aantal toevoegingen zoals suikers, zout, emulgatoren etc.
Er wordt altijd puur cacaopoeder bedoeld.
Kan dit ook in een ronde springvorm?
Heb nl alleen een cakeblik van 23 of 30 cm …
Dat kan zeker! Met deze handige tool kun je elk recept trouwens naar elke vorm omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Ik had uiteindelijk in een cakeblik gedaan. Maar was toch erg laag uitgevallen en te droog en te weinig rode kleurstof. Welke kleurstof gebruikte jij voor dit recept? Wil het toch nog een keer proberen?
Groetjes, Wilma.
Dan heb je waarschijnlijk een te groot cakeblik gebruikt, ik gok van 30 cm? Te droog komt door te lang/te heet bakken en de kleurstof zou je al aan het beslag moeten zien of je voldoende gebruikt hebt. Ik heb voor deze cake de gelkleurstof van Wilton gebruikt.
Bedankt voor de tips!! Ik ga het nog een keer proberen!
Hij is lekker hoor, maar ik kreeg het cacaobeslag met geen mogelijkheid rood. Ik heb er ongelooflijk veel kleurstof in gedaan, maar het blijft bruin. Wat voor kleurstof gebruik jij?
Gel kleurstoffen van wilton!
Hoi,
Hoeveel theelepels van deze rode kleurstof heb jij toegevoegd aan de cake?
Hoor graag van je!
Groet,
Liesbeth
Tot ik het gewenste resultaat had, maar dit verschilt per merk en hoeveelheid beslag.
Dankjewel voor je reactie! Als ik dit zelfde recept als jou aanhoud en dezelfde kleurstof van Wilton hoeveel zou ik dan nodig hebben?
ik ga morgen deze dessert maken