Rocky road rotsjes

Gepost: 2 juli 2016 Laatst bewerkt: 25 juni 2024

rocky road rotsjes 1a

Ik heb jullie al vaker verteld over mijn veel te lange lijst met bak ideetjes en dat ik die nu probeer af te werken. Dat gaat redelijk goed kan ik jullie vertellen. Deze rocky road rotsjes zijn daar een goed voorbeeld van. De tel ben ik kwijtgeraakt, maar ik denk dat deze toch minstens twee jaar op de lijst hebben gestaan. Erg he? Vooral omdat het echt een ontzettend simpel recept is, zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Kwestie van chocola smelten, de ingrediënten erdoor roeren en hoopjes maken. Ik zal je laten zien hoe makkelijk het is!

rocky road rotsjes 2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Rocky road rotsjes

Ze zijn ontzettend simpel om te maken en ze smaken ook nog eens erg lekker: rocky road rotsjes. Zeker uitproberen dus!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 200 gram melkchocolade
  • 30 gram amandelen
  • 30 gram hazelnoten
  • 45 gram biscuitjes
  • 20 gram marshmallows

Instructies

  • Doe twee derde van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie. Wanneer de chocola helemaal gesmolten is, haal je hem van de pan af. Voeg de rest van de chocolade toe en roer af en toe om tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Ondertussen kun je de biscuitjes vast in kleine stukjes breken, als je grote marshmallows gebruikt knip je deze in kleine stukjes.
  • Wanneer alle chocola is gesmolten voeg je de noten, koekjes en marshmallows toe. Roer goed door zodat de vulling gelijkmatig is verdeeld.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier met een lepel hoopjes van het mengsel op. Nu moet de chocolade helemaal uitharden. Dit kan gewoon op het aanrecht, maar je kunt het proces ook versnellen door ze in de koelkast te zetten.
  • Wanneer ze helemaal hard zijn kun je er lekker van smikkelen.
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

rocky road rotsjes 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

24 reacties

  1. Kirsten schreef:

    Ik zag je foto op Instagram en dacht direct daar moet ik naar kijken. Ze zien er echt heerlijk uit en echt niet moeilijk om te maken. Ik denk dat ik dit weekend ook deze rocky road rotsjes ga maken!

  2. Marja schreef:

    Zou er ook merinque door kunnen? Van mijn overgebleven eiwitten maak ik dat altijd, is niet tegen op te eten. Zo gaat dat dan ook een keer op…

    1. Laura schreef:

      Kan niet anders dan dat dat lekker is 😉

  3. Rachel Kromdijk schreef:

    Dit ziet er merga goed uit zeg mmm

  4. Beatrix schreef:

    Zeker het proberen waard, ook leuk om cadeau te geven. ?

  5. Carolien schreef:

    Ik had ze al ‘neer gemaakt maar vind de marshmallow er niet lekker in het vervolg vervang ik de marshmallows door er kleine rozijnen in te doen dit vinden wij persoonlijk lekkerder,maar dat is smaakverschillend

  6. Carla schreef:

    Hoi Laura,

    Dit ziet er verrukkelijk uit en zo simpel!
    Kleine marshmallows zijn vaak te koop, zowel in wit als in pastel tinten, bij Søstrene Grene.
    En dat moet je niet per zakje kopen…….. maar……….
    Xus,
    Car

  7. Marianne schreef:

    Wat een leuke chocoladerondjes gebruik je. Waar zijn die te koop?

    Groetjes, Marianne

    1. Laura schreef:

      Die zijn van Callebaut, worden verkocht bij diverse kook/bakwinkels

  8. samantha schreef:

    helaas geen marshmallows(verkopen ze in dit land niet), maar ga het zeker maken!

    1. Laura schreef:

      Misschien een ander soort spekjes wel? Die zou je ook kunnen gebruiken 🙂

      1. samantha schreef:

        morgen gaan we boodschappen doen, zal dan zoeken, en anders zullen ze zonder ook wel lekker zijn 😉 we gaan naar 3 verschillende winkels dus genoeg te zoeken! 🙂
        (dankjewel trouwens voor je snelle reactie!)

  9. Beatrix schreef:

    In België verkopen ze de kleine marshmallows bij AVEVE.

  10. samantha schreef:

    ik heb superrr nieuws!!!
    vandaag waren ze te koop, in verband met de amerikaanse weken! normaal gesproken hebben ze dat hier niet!!!
    ik heb ze gelijk meegenomen!
    kijk er nu al naar uit! 😉

    1. Laura schreef:

      yay! goed nieuws 😀

  11. samantha schreef:

    ik heb ze vanmiddag gemaakt, echt een blijvertje! iedereen hier is er dol op! ik heb ook pindarotsjes voor mam gemaakt, had ze erg behoefte aan haha (kuch heb een uur lang pinda’s staan pellen hahaha)

  12. Leonie schreef:

    Hallo Laura

    Zijn rocky road rotsjes anders dan pinda rotsjes door de marshmallows die je toevoegd? Of wat maakt het verschil?

    1. Laura schreef:

      De andere ingrediënten (dus marshmallows en stukjes koek) maken het verschil.

  13. Marèl schreef:

    Bij mij thuis konden ze er niet van af blijven! Vooral de combinatie met de koekjes en marshmallows zijn echt subliem!

    Heel erg bedankt voor dit recept! 🙂

  14. Maaike schreef:

    Hoi Laura, hoeveel bereidingstijd heeft het? Het lijkt me echt super lekker!

    1. Laura Kieft schreef:

      Lastig te zeggen, dat verschilt per persoon. Lees het recept even goed door en probeer voor jezelf een inschatting te maken.

  15. H schreef:

    Is hier ook een kookboek van je andere boek heb ik maar daar staat dit lekkers niet in.

    1. Laura Kieft schreef:

      Klopt, dit recept staat alleen op mijn blog. In mijn boeken staan voornamelijk nieuwe recepten.

  16. Diederik schreef:

    Laura – ‘k had met jou getrouwd moeten zijn! Zulke lekkere recepten… ik heb hazelnoten, macadamia en amandelen gebruikt, maar ze eerst geroosterd in de oven! Hier is iedereen verzot ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept