Afgelopen zomer ging ik met Lian en Mariette uit eten bij tapas restaurant Tia Rosa. Één van de gerechtjes die we daar bestelden was parmaham en dat werd geserveerd met een schaaltje amandelen. Deze amandelen waren een beetje plakkerig, zoutig en er zaten wat sesamzaadjes omheen. Ik had ze nog nooit eerder gegeten, maar wat was dat lekker zeg! Sindsdien zit in mijn hoofd dat ik zelf ook een keer sesam amandelen wilde maken. Na mijn granola avontuur, besloot ik gelijk door te gaan met de sesam amandelen. De bereiding is nagenoeg gelijk, alleen doe je deze amandelen natuurlijk niet door je yoghurt, deze zijn heerlijk als snack!
Zo simpel, maar het ziet er zo lekker uit!
Ziet er lekker uit, maar waarom moeten de amandelen in de oven, of zou je ze ook kunnen eten zonder dat ze in de oven zijn geweest?
In de oven rooster je ze. Zo worden ze nog lekkerder en smaakvoller, ook plakken ze wat minder dan wanneer je ze niet in de oven doet.
Amandelen zijn echt mijn favoriete nootjes! Gewoon ‘rauw’ vind ik ze al super lekker. Met dit simpele receptje worden ze volgens mij overheerlijk! Misschien dit weekend maar eens uitproberen 🙂
Ooooooh wat een goed idee om die na te maken Laura! Ze zien er heerlijk uit!
Lekker en simpel, ik ga ze meteen uitproberen volgende week.
Laura, gebruik je hiervoor amandelen met of zonder vlies? Wij hebben vaak verse amandelen (woon in Spanje), lijkt me heerlijk!
Met zoals je kunt zien op de foto 😉
OK, bedankt 🙂 Wist niet of de kleur van de honing in de oven kwam.