Sinterklaas is altijd een heerlijke feestdag om voor te bakken. Zo heb je heerlijke klassieke recepten die altijd goed scoren zoals kruidnoten, gevulde speculaas of een banketstaaf. Maar je kunt het natuurlijk ook helemaal anders doen. Wel vind ik het dan altijd lekker om voor de vertrouwde smaken te kiezen als amandelspijs en speculaaskruiden. Van die lekkere warme smaken. Met dat in mijn achterhoofd leek het mij wel lekker om sloffentaartjes te maken waarbij het deeg is gekruid met speculaaskruiden in plaats van citroen of vanille. De Sinterklaas sloffentaartjes waren geboren.
Ik koos opzettelijk voor kleine taartjes, omdat ik dat leuk vind staan en het idee van uitdelen juist met Sinterklaas zo sterk is. Je kunt natuurlijk ook gewoon twee gewone sloffentaarten maken van dit recept. Pak dus de vorm die jij in huis hebt en ga lekker aan de slag.
Een heerlijk taartje dat het Sinterklaasfeest in zijn volle glorie uitstraalt en toch totaal anders is. Ik kan in ieder geval zeggen dat ze heerlijk smullen waren en ik ze misschien wel lekkerder vind dan gevulde speculaas.
BAKTIP: Geen of te weinig ronde bakringen in huis? Bak ze dan om en om af of maak er dan met een grote sloffenring één slof van.
Super leuk! Kan het ook in een ronde springvorm als je geen bakblik hebt voor een slof en wel graag 1 grote wil?
Dat kan zeker.
hoe groot zijn U ringen
8 cm, maar een formaat van 7-10 cm is prima (zoals in het recept staat)
Hoe hoog zijn de ringen die jij gebruikt heb.
Zorg dat ze minimaal 2 cm hoog zijn, hoger mag natuurlijk ook.
Ziet er heerlijk uit. Bak je de bodem af op een bakplaat of een rooster?
Op een bakplaat, die dient dan als bodem omdat de bakringen die niet hebben 🙂
Ziet er goed uit waar is een sloffen vorm te koop
Bij (online) kookwinkels.
Hoe groot moet de sloffen ring zijn voor dit recept?
7-10 cm, staat in de tekst 🙂
Hoi! “Klinkt” lekker. Heb jij nog tips om het zonder spijs te maken?
Je zou eventueel wat banketbakkersroom kunnen gebruiken.
Hoi Laura en Lianne,
Dit lijkt mij een heerlijk recept!
Hoe lang is de baktijd voor een sloffenring ongeveer?
Groetjes,
Sandra
25-30 minuten ongeveer.
Hoi Laura,
Dankjewel voor je snelle reactie.
Groetjes,
Sandra
Hoi Laura,
De sloffen zijn gelukt! Ik wil ze morgen en overmorgen gaan nuttigen. Ik bewaar de sloffen nu in een gesloten zak. Kan ik de topping morgen maken en in de koelkast bewaren zodat ik het de volgende dag ook nog kan gebruiken? Alvast bedankt voor je antwoord.
Ja hoor, dat kan prima!
Hoi Laura! Leuk recept zeg. Ik ben inmiddels 4 grote sloffen verder (en ja ze zijn allemaal op!) en ben erachter dat mandarijntjes uit blik het beste zijn in dit recept, bij verse mandarijntjes kwamen er toch meer velletjes etc in de room. En het opmaken met het strooigoed kan het beste zo kort mogelijk vantevoren. Verder is het een ideaal recept, leuk, lekker en niet moeilijk! dankjewel.
Wauw, mijn slof heel erg lekker.. wat een goede combi!
Bedankt. Groetjes Laura
Is het ook mogelijk deze slofjes in een muffinvorm te maken?
Zeker weten 🙂
Ze waren super lekker, bedankt voor het recept!!
Moeten de mandarijn partjes door het mengsel mascarpone/ slagroom? Kon het in bereiding niet vinden.
Ik heb bakvormpjes met bodem kunnen die ook gebruikt worden voor deze koeken?
Ja hoor
Kun je kleine sloffen ook in een muffinvorm maken?
Ja, werkt ook prima. Goed de oventijd in de gaten houden.
Voor hoeveel minitaartjes is dit recept ongeveer?
12 stuks!
Voor hoeveel minitaartjes is dit recept ongeveer?
Hoi Laura,
Kun je de mandarijnen ook weg laten ?
Ja hoor!
Hoi,
Ziet er lekker uit! Kan ik dit recept ook in een springvorm doen van 24 a 26cm?
Zo ja hoelang moet dit dan in de oven? Is hier ook een filmpje van?
Gr. Gerry
Kan je de spijs ook achterwege laten of vervangen door iets anders? Wat niet te zoet wordt en dan meebakken in de oven ja of nee? Alvast bedankt.
Zelf heb ik het alleen nog maar met spijs geprobeerd. Je zou altijd wat kunnen proberen natuurlijk, maar hoe dit gaat worden of smaken kan ik zo 123 niet met zekerheid zeggen.
Wordt het bijvoorbeeld met banketbakkersroom niet te zoet?
Hi Laura,
Ik lees in vorige reacties al dat je de spijs kunt vervangen door wat banketbakkersroom. Moet je deze dan ook meebakken of spuit je deze na het bakken van de bodem erin?
Dat klopt! Deze bak je mee, dus je spuit het erop net zoals je met de spijs zou doen (een stukje van de rand vrij houden).
Zou je deze ook in een springvorm van 24 kunnen doen met deze verhoudingen of heb je dan een kleinere springvorm nodig?
Dat durf ik niet precies te zeggen, want dat heb ik niet getest. Maar je kunt het proberen natuurlijk! Of even vergelijken met grotere sloffentaarten qua hoeveelheden.