Stroopwafel ijs

Gepost: 11 juli 2018 Laatst bewerkt: 29 november 2024
Stroopwafel ijs

Vorig jaar maakte ik al Bastogne kaneelijs, dus het sprak voor zich dat ik dit jaar weer een koekjessmaak ijs zou maken. Zoals je kunt zien is dat deze stroopwafel ijs geworden. Nu vraag je je natuurlijk af welke lekkerder is en ik denk dat ik niet echt een keuze kan maken. Het is dus aan jou om dat te doen, maar ik heb een vermoeden dat de stroopwafel ijs wel eens gaat winnen. Het is en blijft toch gewoon een populair Nederlands koekje en daarom weet ik gewoon dat je deze ijs lekker zult vinden. Het ijs is snel gemaakt en laat zich goed scheppen. Voor mij doet het niet onder voor het ijs dat je in de winkel koopt. Proef het zelf maar eens. 

BAKTIP: Om dit recept te maken heb je voldoende aan een afsluitbare bak en een portie geduld. Wanneer het je aan het laatste ontbreekt, heeft KitchenAid een prachtige ijsmachine accessoire waarmee je in een handomdraai eenvoudig zelf ijs kan maken.

stroopwafel-ijs-2

Meer lekkere ijs recepten

Wist je dat ik op het blog een speciale categorie heb gevuld met al mijn recepten om ijs te maken? Van heerlijk roomijs tot zomerse waterijsjes, er zit voor ieder wat wils tussen. Dit zijn mijn favoriete ijs recepten:

 

IJs met stroopwafel

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Stroopwafel ijs

Ijs is hartstikke lekker als je het zelf maakt en ook nog eens helemaal niet zo moeilijk. Stroopwafel ijs is een heerlijk romige variant met een koekjessmaak.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram stroopwafels
  • karamel (volgens recept)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf en spatel de gecondenseerde melk en de kaneel door de slagroom tot je een gladde crème hebt.
  • Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en spatel er doorheen. Giet in een afsluitbare bak en verdeel wat karamel over de bovenkant. Roer met een sateprikker of vork door het ijs tot je een swirl krijgt. Plaats de afgesloten bak minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.

Tips

  • Bewaren: het stroopwafel ijs bewaar je maximaal 2-3 maanden in de vriezer, maar ik gok dat het binnen een maand op is.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

26 reacties

  1. Yvonne schreef:

    O, wat lekker Lian, dit ijs ga ik zeker maken.
    En 3 maanden in de vriezer haalt het dan niet ?

    1. Lian van Rens schreef:

      Nee dat dacht ik al!

  2. Mieke schreef:

    Hoi lian ik denk hooguit rwee dagen

  3. Leonie schreef:

    Lijkt me heerlijk!

  4. Yvonne schreef:

    Hoi,
    Zou je ook een recept kunnen plaatsen voor stroopwafels? Dit mis ik nog op je site.
    Groet, Yvonne

    1. Lian van Rens schreef:

      In de tussentijd kun je deze heerlijke stroopkoeken proberen: https://www.laurasbakery.nl/stroopkoeken/

  5. Yvonne schreef:

    Mijn man is echt dol op stroopwafels. Ik heb al wat uitgeprobeerd met m’n kniepertjesijzer maar het is nog niet goed genoeg gelukt. Dus ben héél benieuwd naar jullie recept. Ik wacht het af : )

  6. Saskia schreef:

    Hoi hoi, ik heb hem gemaakt en heel lekker alleen wel vrij massief. Hebben jullie een tip hoe ik hem wat luchtiger krijg?

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien was de slagroom nog niet stijf genoeg of heb je te lang gespateld waardoor het mengsel niet meer zo luchtig was?

  7. Renate schreef:

    Amarene kersen ijs iets voor de volgende keer, met witte chocolade snippers?

    1. Laura Kieft schreef:

      Klinkt ook heerlijk 🙂

  8. Rachel schreef:

    En…. opgeslagen! Thanks voor het delen het ziet er super smakelijk uit

  9. Hanna schreef:

    Kan je in plaats van de karamel ook iets anders erbovenop doen? Bijvoorbeeld chocolade?

    Alvast bedankt!

    1. Lian van Rens schreef:

      Natuurlijk kan dat!

  10. Rachelle schreef:

    Wij hebben hem net op.
    Wel erg zoet! Hoe krijg je hem wat minder zoet?

    1. Lian van Rens schreef:

      De basis is een roomijs bestaande uit drie ingrediënten, omdat je anders een ijsmachine nodig hebt. De suiker zit in de gecondenseerde melk en kun je niet verminderen.

  11. Chris schreef:

    Is het ook in een lactosevrije versie te maken? Want het klinkt heerlijk en heb ook een ijsmachine maar ook 2 kinderen die lactose intolerant zijn.

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor zover ik weet is er geen lactosevrije gecondenseerde melk, dus dat wordt lastig dan met dit recept.

  12. Leonie schreef:

    Dit ijs is zoooo lekker! Gisteren van gesmuld met een heel stel! Heerlijk zo’n bak vol. Het is wel echt voor de zoetekauw! ☺️

  13. claudiaaxx schreef:

    Laten jullie de karamel eerst helemaal afkoelen? of kan dit er ook warm doorheen?
    alvast bedankt,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik laat de karamel helemaal afkoelen.

  14. Sanne schreef:

    Hallo Laura kan je dit ook in een ijsmachine maken moet je dan ook eerste de slagroom op kloppen of mag die er gewoon in

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb dit ijs zelf nog nooit in een ijsmachine gemaakt. Het kan vast, maar het is er niet speciaal voor gemaakt. Recept zou ik hetzelfde laten.

  15. Petra schreef:

    Hallo,
    Ik kom uw heerlijke recept tegen voor stroopwafel ijs. Nu ben ik niet zo handig met aantallen. Op hoeveel personen is dit recept gebaseerd?
    Ik zou dit graag namelijk willen maken voor 7 personen.
    Alvast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik je niet meer precies te zeggen, maar je kunt natuurlijk altijd wat meer maken. Helemaal niet vervelend als je wat overhoudt namelijk 😉 .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept