Vorig jaar maakte ik al Bastogne kaneelijs, dus het sprak voor zich dat ik dit jaar weer een koekjessmaak ijs zou maken. Zoals je kunt zien is dat deze stroopwafel ijs geworden. Nu vraag je je natuurlijk af welke lekkerder is en ik denk dat ik niet echt een keuze kan maken. Het is dus aan jou om dat te doen, maar ik heb een vermoeden dat de stroopwafel ijs wel eens gaat winnen. Het is en blijft toch gewoon een populair Nederlands koekje en daarom weet ik gewoon dat je deze ijs lekker zult vinden. Het ijs is snel gemaakt en laat zich goed scheppen. Voor mij doet het niet onder voor het ijs dat je in de winkel koopt. Proef het zelf maar eens.
BAKTIP: Om dit recept te maken heb je voldoende aan een afsluitbare bak en een portie geduld. Wanneer het je aan het laatste ontbreekt, heeft KitchenAid een prachtige ijsmachine accessoire waarmee je in een handomdraai eenvoudig zelf ijs kan maken.
O, wat lekker Lian, dit ijs ga ik zeker maken.
En 3 maanden in de vriezer haalt het dan niet ?
Nee dat dacht ik al!
Hoi lian ik denk hooguit rwee dagen
Hahaha 🙂
Lijkt me heerlijk!
Hoi,
Zou je ook een recept kunnen plaatsen voor stroopwafels? Dit mis ik nog op je site.
Groet, Yvonne
In de tussentijd kun je deze heerlijke stroopkoeken proberen: https://www.laurasbakery.nl/stroopkoeken/
Mijn man is echt dol op stroopwafels. Ik heb al wat uitgeprobeerd met m’n kniepertjesijzer maar het is nog niet goed genoeg gelukt. Dus ben héél benieuwd naar jullie recept. Ik wacht het af : )
Hoi hoi, ik heb hem gemaakt en heel lekker alleen wel vrij massief. Hebben jullie een tip hoe ik hem wat luchtiger krijg?
Misschien was de slagroom nog niet stijf genoeg of heb je te lang gespateld waardoor het mengsel niet meer zo luchtig was?
Amarene kersen ijs iets voor de volgende keer, met witte chocolade snippers?
Klinkt ook heerlijk 🙂
En…. opgeslagen! Thanks voor het delen het ziet er super smakelijk uit
Kan je in plaats van de karamel ook iets anders erbovenop doen? Bijvoorbeeld chocolade?
Alvast bedankt!
Natuurlijk kan dat!
Wij hebben hem net op.
Wel erg zoet! Hoe krijg je hem wat minder zoet?
De basis is een roomijs bestaande uit drie ingrediënten, omdat je anders een ijsmachine nodig hebt. De suiker zit in de gecondenseerde melk en kun je niet verminderen.
Is het ook in een lactosevrije versie te maken? Want het klinkt heerlijk en heb ook een ijsmachine maar ook 2 kinderen die lactose intolerant zijn.
Voor zover ik weet is er geen lactosevrije gecondenseerde melk, dus dat wordt lastig dan met dit recept.
Dit ijs is zoooo lekker! Gisteren van gesmuld met een heel stel! Heerlijk zo’n bak vol. Het is wel echt voor de zoetekauw! ☺️
Laten jullie de karamel eerst helemaal afkoelen? of kan dit er ook warm doorheen?
alvast bedankt,
Ik laat de karamel helemaal afkoelen.
Hallo Laura kan je dit ook in een ijsmachine maken moet je dan ook eerste de slagroom op kloppen of mag die er gewoon in
Ik heb dit ijs zelf nog nooit in een ijsmachine gemaakt. Het kan vast, maar het is er niet speciaal voor gemaakt. Recept zou ik hetzelfde laten.
Hallo,
Ik kom uw heerlijke recept tegen voor stroopwafel ijs. Nu ben ik niet zo handig met aantallen. Op hoeveel personen is dit recept gebaseerd?
Ik zou dit graag namelijk willen maken voor 7 personen.
Alvast bedankt.
Dat durf ik je niet meer precies te zeggen, maar je kunt natuurlijk altijd wat meer maken. Helemaal niet vervelend als je wat overhoudt namelijk 😉 .