In de loop der jaren heb ik heel wat verschillende soorten tapenades geproefd, maar de tomaten tapenade gemaakt van zongedroogde tomaatjes blijft toch wel mijn favoriet. Dat kan ik werkelijk waar overal opsmeren. Het allerlekkerst vind ik een crostini of stukje stokbrood met een beetje roomkaas en daar bovenop wat van deze zelfgemaakte tapenade, echt heerlijk! Je begrijpt dus wel dat ik na het maken van mijn tomaten tapenade direct naar de supermarkt ging en een bakje roomkaas haalde om op mijn toastjes te smeren.
BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer sauzen, dips en spreads.
Wat een makkelijk recept. Gebruik jij de olie van de tomaatjes? Of kan je die gebruiken?
Heb ik niet gedaan, maar zie eigenlijk niet in waarom het niet zou kunnen 🙂
Gemaakt, met de olie van de zongedroogde tomaten uit Calabrië, weer in het potje terug gedaan.
Heerlijk voor vanavond met een flesje Italaanse wijn. Bedankt.???
Mmm lekker! Ga ik van de week uitproberen!! Wel met de olie van de zongedroogde tomaatjes 🙂
Ik heb hem gemaakt. Makkelijk te doen en lekker. Morgen serveer ik de tapenade met andere smeersels en verschillende soorten brood als voorgerecht voor een etentje met vrienden. Ben benieuwd of de tapenade ook bij hen in de smaakt valt.
Wat overblijft doe ik in de vriezer voor verwerken in eten o.i.d.
Heerlijke tapenade, ik gebruik hem op een stukje kabeljauw, in alufolie, 15 minuutjes in de oven en smullen!
Gemaakt met verse tomaten
Makkelijk om te maken en zo klaar
Thanks xx
Wat een heerlijk recept!
Hallo Laura,
Heerlijk dit recept. Is er een manier van verpakkingen waardoor dit langer houdbaar blijft?
Ik heb er niet meteen een antwoord op, maar dit gaat op mijn lijst om uit te zoeken.
Top. Ik ben benieuwd!
Gisteren gemaakt, het is echt super lekker en makkelijk!
Wij hebben dit gemaakt voor school, iedereen vond het heerlijk
Bedankt👌
Heerlijk receptje! Is er een mogelijkheid om deze langer houdbaar te bewaren?
Ik denk bvb aan het principe zoals met jam, potjes uit koken zodat ze gesteriliseerd zijn.
Of zou dat enkel werken bij warme bereidingen?
Goede vraag! Ik heb het zelf niet uitgeprobeerd, maar vermoed dat dit niet zo werkt. Inderdaad bij warme bereidingen/met suiker wel.
Heerlijk recept, gebruikt om een tosti mee temaken, extra belegen kaas en een klein beetje rucola. Heerlijk 🙂
Beste Laura
Zonet jouw tapenade gemaakt en alweer zo’n heerlijk en makkelijk recept wat echt niet kan mislukken😊
Ik heb al zoveel recepten van jou gemaakt en het lukt me altijd !
Ik wil je bedanken voor alle duidelijk omschreven recepten,ga zo door.
Vandaag de tapenade gemaakt met de olijfolie, knoflook en kappertjes uit het potje. Beetje Parmezaanse kaas erbij en klaar. Heerlijk! Ik hoefde zelfs geen kruiden toe te voegen, want die zitten al in de olijfolie in het potje van de zongedroogde tomaten. Simpel en zoveel lekkerder dan kant en klare tapenade!
Hey mag ik hier IPV olijfolie, basilicumolie (op basis van zonnenbloem) gebruiken?
Groetjes
Dat kan, maar ik weet niet of de basilicum-smaak dan te sterk/overheersend wordt.