Twix brownies (millionaires shortbread brownies)

Gepost: 23 maart 2022 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Twix brownies (millionaires shortbread brownies)

Twix brownies, oftewel de waanzinnige combinatie van millionaires shortbread met mijn smeuïge brownies. Hoe kóm je in hemelsnaam op deze combinatie vraag je je af? In dit geval stond er letterlijk op mijn (bak)planning: een nieuwe smaakcombinatie met brownies bedenken. En dat is best een uitdaging als je weet hoeveel brownie recepten er al op Laura’s Bakery online staan. Ik scrollde een beetje door mijn andere categorieën heen en toen ik mijn caramel shortcake zag (dit recept heeft zoveel verschillende namen), wist ik genoeg. Dit moest het worden. En het was me toch een potje lekker! Een brownie of een punt caramel shortcake gaat nooit meer hetzelfde zijn.

Twix brownies (millionaires shortbread brownies)

Twix brownies (millionaires shortbread brownies)

 

Twix brownies (millionaires shortbread brownies)

Opslaan
Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

TWIX BROWNIES (MILLIONAIRES SHORTBREAD BROWNIES)

Twix brownies, de hemelse combinatie tussen mijn millionaires shortbread en het recept voor smeuïge brownies. Waanzinnig lekker!
Porties:
20 x 25 cm bakvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker

Topping (brownies)

  • 45 gram roomboter
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 45 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 90 gram pure chocolade
  • 1 el stroop pannenkoekenstroop
  • 1 ei (L)
  • 1 tl vanille extract
  • 40 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder
Direct in je mandje bij:

Instructies

Bereiding bodem

  • Mix de boter, suiker en zout romig. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe en mix tot al het meel goed is opgenomen. Bekleed een ingevette vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Bereiding vulling

  • Smelt de boter in een pannetje. Voeg de melk en suiker toe. Blijf roeren op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Zet dan het vuur hoger en blijf roeren met een garde. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken terwijl je blijft roeren. De karamelvulling is klaar als deze genoeg is ingedikt. Giet de vulling op de afgekoelde koekbodem en verspreid dit met een spatel gelijkmatig in de vorm. Zet de taart even in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.
  • In dit bericht zie je met stap-voor-stap foto’s hoe je de karamel maakt.

Bereiding topping (brownies)

  • Doe boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.  
  • Mix op een lage stand het ei en vanille extract door het chocolademengsel, tot er een egaal beslag ontstaat. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Liever niet lang mixen of op hoge snelheid, anders worden je brownies minder smeuïg. 
  • Giet het beslag op de afgekoelde laag karamel en zet voor nog 15 minuten in de oven op 190 °C (boven- en onderwarmte). Laat de twix brownies volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en in stukken snijdt. Een dag later vind ik de brownies persoonlijk nóg lekkerder.
Tips

Bij het indikken van de karamel kun je het best stoppen op het moment dat je denkt dat de karamel nog iets te dun is. Tijdens het afkoelen zal de karamel nog verder indikken, zo heb je uiteindelijk de perfecte dikte.
Bewaren

Bewaar de millionaires shortbread brownies niet in de koelkast, dan wordt de karamel erg hard en is de taart moeilijk aan te snijden. Afgedekt met folie kun je hem tot een week buiten de koelkast bewaren. In dit artikel vind je al mijn tips voor het bewaren van brownies.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Liesbeth schreef:

    Gisteren de twix brownies gemaakt, net bij de koffie gegeten. Súperlekker!!! Zoonlief wilde het eten wel overslaan en de koek helemáál opeten 🙂 Een blijvertje, deze gaat zeker in m’n receptenmap!!!

  2. Sofie schreef:

    Hoi vraagje !
    Wil deze gaan maken want als jou recepten zijn zooo heerlijk ! Bij de bodem staat suiker en bij de topping staat kristal suiker , mijn vraag was welke suiker ik dan moet gebruiken bij de bodem omdat ik niet verder kom dan basterd suiker en kristal . ( niet zo ervaren al jou Hihi 😉 wel dol je recepten !
    Veel liefs !

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor beide zou ik fijne kristalsuiker gebruiken! Ik zal het even verduidelijken in het recept.

  3. Yasmin schreef:

    Ik gebruik het recept voor de onderste laag als basisrecept voor koekjes. Ik wissel qua smaak af met bijvoorbeeld vanille of citroen of kaneelsuiker er bovenop. Lekker en makkelijk en veel mogelijkheden. Ik verdubbel de hoeveelheden voor een bakplaat vol.

  4. Mies schreef:

    Kan ik ook de dubbele hoeveelheid brownie op de koek/caramel doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, de bereidingstijd zal dan wel veranderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept