Het bakken van cupcakes is ontzettend makkelijk, maar net zoals bij het bakken van een vanille cake kunnen je cupcakes tijdens het bakken openbarsten. Waarschijnlijk was dat niet je bedoeling en gelukkig is het ook simpel om te voorkomen. Ik leg het je in dit artikel allemaal uit.
Help, waarom barsten mijn cupcakes open?
Cupcakes barsten of scheuren tijdens het bakken wel eens open, maar dat is niet handig als je ze graag wilt decoreren met fondant of marsepein. Dan wil je natuurlijk een zo glad mogelijk oppervlak om op te werken.
De reden dat cupcakes tijdens het bakken openbarsten is eenvoudig. Dat komt door de temperatuur van de oven, deze staat dan te hoog. De bovenkant is al gaar en gebakken terwijl de cupcake van binnen nog niet gaar is en zelfs nog moet rijzen. Het beslag zal vervolgens dus de hoogte in gaan tijdens en rijzen en door die kracht van het beslag dat naar boven stuwt, scheurt het al gebakken laagje aan de bovenkant van de cupcake open. Het moet ergens heen en dit is de enige kant waar het heen kan. Met als resultaat: een opengescheurde cupcake.
hallo, wat een leuke site heb je
ik heb een vraag over het bakken van cc;
over mix niet
heb ingrëdienten op kamertemperatuur
weeg per cc 40 gram beslag
verwarm de oven tien min voor
gebruik een ccblik met ccvormpjes
-wat doe ik verkeerd?
de cc komen er hoog en laag en met krater uit
bvd grtjs cc