Ik heb al eens eerder verteld over marsepein en fondant, maar had jij ook al gehoord van marsefond? Hiermee kun je ook taarten en cupcakes decoreren. Als je goed naar de naam kijkt weet je het misschien al. Marsefond is een mengsel van marsepein en fondant.
De verhouding van marsefond is meestal 1:1, gelijke delen marsepein en fondant dus. Maar er zijn ook genoeg mensen die een net iets andere verhouding gebruiken. Door te proberen ontstaat vanzelf jouw favoriete combinatie.
Waarom marsefond?
Door marsepein en fondant te mengen combineer je de smaak en eigenschappen van beide producten. Of zoals ook veel mensen zeggen: ‘Zo heb je de voordelen van beide producten’. Het is bijvoorbeeld elastischer als je normaal gesproken met alleen marsepein werkt, maar net iets stugger en steviger dan alleen fondant. Persoonlijk vind ik de smaak ook lekkerder dan wanneer ik alleen fondant gebruik. Ikzelf werk bijvoorbeeld graag met fondant voor de structuur en kleur, maar de smaak van marsepein vind ik veel lekkerder. Marsefond is dan een hele mooie middenweg.
Heb jij al eens met marsefond gewerkt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Ik werk vaak met marsefond! Zelfs bloemen maak ik er mee! Super fijn en makkelijk te maken!
Hallo Laura,
Bedankt voor al je leuke tips en je mooi Blog!!
Ik heb een vraagje over Marsefond, dit is natuurlijk zelf te mengen maar is het ook gemengd te koop?
Groetjes en een fijne dag
Ellen
Nu je het zegt, werk ik er eigenlijk altijd mee. Nooit geweten dat dat zo heet hahah
Als ik mijn taart bekleed met marsepein, smelt dit als het in aanraking komt met mijn (kwark)vulling. doet marsefond dit ook?
Kana Moet Kant Zijn en marsepein veranderd in Lange ij
Hoi Laura, ik heb zelf marsepein gemaakt. Kan ik dit gewoon zo met de hand mengen met gekochte fondant?
Grtjes, Kyra