Mag ik je even voorstellen aan de makkelijkste koekjes om zelf te bakken? Ooit vertelde ik je al hoe makkelijk het is om je eigen amandelspijs te maken en vandaag laat ik je zien dat je van bijna exact datzelfde spijs deze heerlijke weespermoppen kunt bakken. Na verschillende recepten gezien te hebben, kwam ik maar tot een conclusie. Je kunt het met deze koeken zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Ik wilde vooral hele lekkere verse weespermoppen, dus pakte ik mijn amandelspijs recept erbij en ging aan de slag.
Weespermoppen
Weespermoppen
Een van de makkelijkste koekjes om zelf te maken zijn deze weespermoppen. Ze zijn heerlijk van smaak waardoor je er van blijft eten!
Porties: 20 koekjes
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram fijne kristalsuiker + extra
- 1 ei (M)
- citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)
Instructies
-
Doe het amandelmeel en de 150 gram suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Roer of kneed het tot een soepel spijs en wikkel in vershoudfolie. Leg minstens een uur in de koelkast, maar een nachtje is nog beter, om het spijs te laten rusten.
-
Halveer het amandelspijs en maak er twee dikke rollen van. Strooi suiker over je werkblad en maak van iedere rol een worst van zo’n 20 cm in lengte die je uitrolt door het suiker. Op deze manier plakt de spijs niet aan je handen en krijgen je weespermoppen een mooi suikerlaagje.
-
Snijd de worst in plakken van 2 cm dik en duw beide snijvlakken nog even in de suiker. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 8-10 minuten of tot ze een goudbruin randje hebben gekregen. Laat afkoelen op een rooster.
-
Bak deze koekjes zeker niet te lang, want dan worden ze te hard en dat is niet lekker. Een weespermop is lekker krokant aan de buitenkant en smeuïg van binnen. Net zoals de gevulde appelkoeken waren deze weespermoppen ook heel snel op.
Tips
- Bewaren: vier dagen op een koele en donkere plek (niet in de koelkast) in een afgesloten bakje. Invriezen kan indien luchtdicht verpakt tot drie maanden.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi! Ziet er heerlijk uit en ga ik morgen maken. 1 vraag; is het in te vriezen? En hoe het beste te bewaren? Ik hoor graag – bedankt!
Dat kan, gewoon goed luchtdicht verpakt.
Mijn Weesper moppen zijn ingezakt tijdens het bakken. Hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
Heb je je wel helemaal aan het recept gehouden en alles goed afgewogen?
Ik heb het hele recept gevolgd en alles afgewogen. Daarbij heb ik amandelmeel van Smaakt! gebruikt.
Misschien volgende keer iets meer amandelmeel zodat het net wat steviger is. Het is soms lastig te zeggen waar iets mis gaat (als het al mis gaat) als ik niet zie en weet wat er allemaal gebeurt helaas.
Hoi, ik heb de weespermoppen gemaakt en ze waren heerlijk!
En ook de kokosmakronen gemaakt!
Waren ook erg lekker !
Kan je ook gewone bloem gebruiken ipv amandelmeel?
Nee, dat heeft een heel ander effect.
Ze zien er heerlijk uit! Van mijn oma heb ik geleerd dat ze de Weesper Moppen altijd een week of zes liet staan om ze op smaak te laten komen. Ken jij dat gebruik ook?
Groetjes Suzanne
Oh wat grappig, ik snap het idee wel omdat dit ook met amandelspijs gebeurt. Maar ik bewaar ze altijd max. 4 dagen!
De combinatie ‘beide snijvlakken in de suiker’ en ‘op een bakplaat’ (met bakpapier en op de aangegeven oventemperatuur) was bij mijn eerste poging fataal. De gesuikerde laag aan de onderkant was binnen 8 minuten volledig verbrand. Dat ga ik de volgende keer echt anders doen.