Herinner je je de groene kerstboom schuimpjes van de allereerste advent nog? Het was de eerste keer dat ik schuimpjes in een vorm maakte en ze werden ontzettend goed ontvangen door jullie. Ik heb toen zoveel foto’s van jullie eigen schuimpjes ontvangen, echt heel erg leuk!
Daarna volgden, zoals jullie weten, schuimpjes in vele soorten en maten. Ik besloot nu een variatie op mijn kerstboom schuimpjes te maken, witte exemplaren dit keer! Hierbij heb ik een iets andere techniek van spuiten en andere kleuren gebruikt. Zie hier het resultaat!
Deze schuimpjes staan leuk op een zoete Kerst etagere voor bij de koffie, maar doen het ook goed als onderdeel van een mooi kerstdessert. Decoreer ze met kleuren die jij mooi vindt.
BAKTIP: Voor het spuiten van deze schuimpjes gebruik ik wegwerp spuitzakken en een kartel spuitmondje (1M).
Wat zijn ze mooi Laura, heel feestelijk!
Fijn dat de site weer bereikbaar is.
Liefs, mam ❤️
Wat zijn ze schattig!
Ze zien er hardstikke leuk en feestelijk uit Laura! Ik was van plan de groene te maken, mar nu denk ik dat ik half om half doe! Ook qua techniek van spuiten. Ik vind dit ook wel een handig idee eigenlijk. Bedankt voor alle tips over de kerstbomen!
Nog een fijne zondag en tot de volgende keer.
Groetjes, Marja. 😀
Wat een leuke kerstbomen. En zo chic in het wit met die rode decoraties!
hoi laura,
wat een leuke kerstboompjes!
even een vraagje als je ze bakt in de oven
doe je dan boven en onder verwarmen.
groetjes esmeralda
Wat een geweldig idee! Ik houd me altijd ver van het stijf kloppen van eiwitten, maar misschien toch een poging wagen.
Het is echt niet moeilijk hoor. Je kunt altijd dit artikel nog even lezen voor wat extra tips: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/
oh wat super leuk! Maar op welke stand doe je ze in de oven dan?
2 uur op 100 graden laten drogen.
Ja dat snap ik, dat staat in je artikel. Maar welke stand van de oven? Hete lucht.. taart.. statisch.. grill…..
ik bak altijd met boven en onderwarmte. Dat is standaard in alle bakrecepten. Als er een andere stand wordt gebruik wordt dit altijd vermeld.
moet je de versiering er eerst in doen en dan bakken of na het bakken???
De suikerdecoraties kun je er in doen en daarna bakken.
Hey Laura, ik ben voor het eerst op de website. Meteen werd ik gegrepen door te leuke recepten. Ik ga meteen de kerstbomen maken. Bedankt dat je dit met ons hobbyisten wil delen.
Hoe kan het dat er tijdens het bakken in de over vocht of soort van lucht belletjes uit de schuimpjes komt?
Dan is de temperatuur net iets te hoog. De buitenkant is al gedroogd en klaar terwijl het van binnen nog droogt en in beweging is. Op randen kunnen dan scheurtjes ontstaan.
Hoi Laura,
Wat een leuk idee om kerstbomen te maken! Ik heb ze ook gebakken en het recept op mijn blog gezet. Het recept heb ik een beetje aangepast voor kleine boompjes. Ze waren een groot succes bij ons kerstdiner!
Groetjes,
Edith
Hoi Laur,
Wat een gewelig recept en super leuke boompjes! Ik heb geprobeerd ze te maken alleen zakken ze in elkaar! 🙁 ik klop tot ik mooie pieken heb, spatel dan de poedersuiker en maizena erdoor en dan in de spuitzak. Hier loopt t ook uit wat t spuiten erg onhandig maakt…. Heb je nog tips?!? 🙂
Groetjes en bedankt voor het delen!
Je kunt dit artikel eens bekijken, daar staan wat handige tips op een rij: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/
Leuk ik ga ze voor de familie maken met kerst
Hoi Laura,
Hoeveel schuimpjes krijg je ongeveer uit dit recept? Ik ben dol op schuimpjes en ik wil ze voor een kerst high tea maken.
Groetjes,
Ilse
Staat bij de ingrediënten 😉