Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
tulbandjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4
van
2
stemmen
Kleine chocolade tulband recept
Maak de leukste kleine chocolade tulband met dit recept. Je kunt ze ook wel mini donuts noemen, makkelijk om te maken en heel lekker!
Porties:
12
tulbandjes
Ingrediënten
100
gram
ongezouten roomboter
100
gram
fijne kristalsuiker
1
tl
vanille-extract
3
eieren
M
90
gram
zelfrijzend bakmeel
10
gram
cacaopoeder
snuf zout
Instructies
Mix boter en suiker in een kom in enkele minuten luchtig en romig. Voeg vanille-extract en de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en het snufje zout toe aan het beslag. Mix tot deze droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over de een ingevette en met bloem bestoven vormpjes. Bak de cakejes in 20 minuten gaar op 160 °C (boven- en onderwarmte).
Na het bakken laat je de cakejes 5-10 minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je de cake op een rooster, laat hier volledig afkoelen.
Bewaren
Alles over het bewaren van cake lees je
hier
!