Vanille cake kun je in alle vormen bakken, bijvoorbeeld met behulp van de siliconen zeebanket vorm! Met ontzettend schattige mini cakejes als resultaat.
Porties: 38zeebanket cakejes
Ingrediënten
150gramongezouten roomboter
150gramfijne kristalsuiker
3eierenM
150gramzelfrijzend bakmeel
1tlvanille-extract of citroenextract
snuf zout
Instructies
Mix de boter en suiker romig. Meng de eieren er één voor één doorheen tot ze volledig zijn opgenomen door het beslag en doe hetzelfde voor het extract. Mix daarna ook zelfrijzend bakmeel en zout erdoor tot een glad beslag ontstaat.
Vet de holtes van de zeebanketvorm in met een bakspray en vul hierna met het beslag. Dit gaat makkelijk met een kleine lepel, of door het beslag in een spuitzak te doen en in de vormpjes te spuiten. Vul de holtes voor 2/3e.
Bak in 14 – 16 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Na het bakken laat je de cake max. 1 minuut afkoelen in de vorm en daarna druk je ze voorzichtig (met ovenwanten aan) uit de vorm om verder af te laten koelen op een rooster.
Tips
Dit beslag is voldoende om twee ladingen zeebanket cakejes te bakken.