Perfect voor een verjaardag, traktatie of zomers feestje: zelfgemaakte cupcake ijsjes! Ze zijn volledig eetbaar doordat je de cupcakes bakt in eetbare ijsbakjes.
Porties: 14stuks
Ingrediënten
Cupcakes
180gramongezouten roomboter
135gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
4eieren
180gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
14ijsbakjes
Decoratie
1receptbotercrème
sprinkles
Benodigdheden
spuitzak
spuitmondjebijv. 1M van Wilton
decoratie parapluutjes
Instructies
Doe de roomboter, kristalsuiker en vanille-extract in een kom en mix een paar minuten tot het romig is.
Voeg één ei toe en mix tot deze is opgenomen. Voeg dan het tweede ei toe en mix weer tot deze is opgenomen. Doe hetzelfde met het derde en vierde ei.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix rustig tot deze droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
Zet de ijsbakjes op een bakplaat. Je kunt ze in een cupcakevorm zetten als je dat handiger vindt. Schep met een ijslepel het beslag in de vormpjes, één lepel per ijsbakje is genoeg. Probeer het beslag gelijk te verdelen zodat in ieder vormpje evenveel beslag zit.
Bak de cupcakes in 16-18 minuten op 175 ˚C (boven- en onderwarmte). Controleer of ze gaar zijn en haal ze dan uit de oven. Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je ze versiert.
Doe de botercrème in een spuitzak met een stervormige spuitmond. Spuit op iedere cupcake een mooie toef.
Strooi sprinkles over de toeven en prik een leuk parapluutje in de cupcakes.
Tips
Deze cupcakes kunnen soms een beetje gek rijzen in de ijsbakjes. Snijd alle gekke uitstekende stukjes weg voordat je er een toef op spuit. En van die stukjes kun je natuurlijk lekker snoepen!
Bewaren
Zonder toef blijven de cupcakes in een trommel 4-5 dagen lekker. Met een toef kun je ze 2-3 dagen bewaren in een trommel. Zet ze op een koele plek buiten de koelkast.