Bak precies genoeg pannenkoeken voor 1 persoon met dit makkelijke basisrecept. Voor de grote trek precies genoeg, voor iets kleinere trek een pannenkoek bij de lunch de volgende dag!
Voorbereiding5 minutenmin
Bereiding15 minutenmin
Totaal20 minutenmin
Porties: 5dunne pannenkoeken
Ingrediënten
150grambloem
1ei
375mlmelk
snufje zout
Benodigdheden
Pannenkoekenpan
Instructies
Pannenkoekenbeslag
Doe alle ingrediënten in een beslagkom mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima.
Pannenkoeken bakken
Ik bak zelf de pannenkoeken het liefst in een pannenkoekenpan met een klontje boter. Dat vind ik het lekkerst werken en de boter maakt ze nog lekkerder. Je kunt ook olie of een bakspray gebruiken als je dat prettiger vindt.
Schep met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken.
Wanneer het oppervlak droog is, draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.
Tips
Pannenkoeken opwarmen? Dat gaat het makkelijkst in de magnetron, maar je kunt ze ook (heel kort) opbakken in een droge koekenpan op medium vuur.
Bewaren
Je kunt pannenkoeken heel goed bewaren. Volledig afgekoeld en luchtdicht verpakt in de koelkast wel 2 tot 3 dagen. In de vriezer kun je de pannenkoeken op deze manier tot drie maanden bewaren. Vaak verpak ik ze dan nog in een extra plastic zak, zodat ze echt niet kunnen uitdrogen.