Ga terug
+ stuks
makkelijke cupcakes met caramel
Opslaan Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Caramel popcorn cupcakes recept

Een heerlijke vanille cupcake, romige caramel botercrème en knapperige popcorn. Met dit recept maak je ze zelf!
Voorbereiding30 minuten
Bereiding30 minuten
Totaal1 uur
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepasta
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Topping

  • 1 portie botercrème
  • 80 gram Werther’s Roomsnoepjes
  • 20 ml slagroom
  • Werther’s Original Popcorn Caramel Classic

Instructies

  • Mix in een kom de boter en suiker romig. Voeg de vanillepasta en eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 18 – 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Controleer of de cupcakes gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.
  • Maak de botercrème volgens recept en laat de cupcakes volledig afkoelen.
  • Smelt de Werther’s Original Roomsnoepjes in een steelpan. Als de roomsnoepjes zijn gesmolten voeg je de slagroom toe. Roer door tot je een egale massa hebt. Laat afkoelen tot het (bijna) op kamertemperatuur is.
  • Voeg twee derde van de caramelsaus toe aan de botercrème, mix tot dit volledig is opgenomen. Doe de botercrème in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit mooie toeven op de cupcakes.
  • Met de overgebleven caramelsaus decoreer je de cupcakes, drizzle de saus over de toeven. Maak de cupcakes vervolgens af met de Werther’s Original Popcorn Caramel Classic.
Tips
Voor de perfecte crunch decoreer je de cupcakes vlak voor serveren pas met de popcorn.
Bewaren
De cupcakes zijn 4-5 dagen houdbaar.