Een gevalletje het beste van twee werelden: in dit makkelijke recept combineer je carrot cake en muffins tot een heerlijk geheel.
Voorbereiding30 minutenmin
Bereiding20 minutenmin
Porties: 9muffins
Ingrediënten
Droge ingrediënten
120gramfijne kristalsuiker
300grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
2tlkaneel
0,5tlkruidnagelpoeder
0,5tlgemberpoeder
0,5tlnootmuskaat
snuf zout
Natte ingrediënten
2eieren(M)
225mlmelk
120mlzonnebloemolie
2tlvanille extract
150gramwortelgeraspt
Benodigdheden
muffin bakvorm
cupcake vormpjes (papier)
Instructies
Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, kruiden en zout bij elkaar in een kom, roer even door elkaar met een spatel.
In een andere kom meng je de vochtige ingrediënten met een garde door elkaar: eieren, melk, zonnebloemolie, vanille-extract en de geraspte wortel.
Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
Neem een muffinvorm die je bekleed met papieren muffinvormpjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Meng ook eens 100 gram gehakte walnoten en/of 75 gram gewelde rozijnen door het beslag.
Bewaren
Muffins bewaar je in een afgesloten trommel buiten de koelkast, lees hier meer over het bewaren van muffins.