Deze Mexicaanse maaltijd burrito is een aanrader als je het eten graag van te voren voorbereid. Misschien niet heel erg gezond, maar wel erg lekker.
Porties: 4personen
Ingrediënten
4grote tortilla’s
100grambasmatirijst
400gramgehakt
200gramkidneybonen
2eltomatenpuree
1tluienpoeder
1tlknoflookpoeder
3/4tlpaprikapoeder
1/2tlkomijnzaad gemalen
1/2tlkoriander
snufjechilipoeder(of meer naar wens)
Voor de rest van de vulling
2rijpe tomaten
1rode ui
1limoen
guacamole(volgens recept)
100gramgeraspte kaas
125gramzure room
verse koriander
peper en zout
Instructies
Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe. Roer goed door, voeg de kidneybonen toe en laat even bakken tot het gehakt gaar is en de kidneybonen verwarmd.
Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snipper de rode ui. Doe de tomaten en ui in een kom en voeg de sap van de limoen toe. Snijd enkele takjes koriander fijn en voeg ook toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Maak de guacamole volgens dit recept.
Neem een tortilla en leg in een strook in het midden een deel van de rijst, het gehaktmengsel, de tomatensalsa en de guacamole.
Verdeel hierover vervolgens een beetje geraspte kaas en een beetje zure room. Indien je nog wat verse koriander over hebt, kun je die ook nog toevoegen voor extra smaak.
Vouw je tortilla dicht en draai in een stuk aluminium folie als je deze niet direct opeet. Bewaar in de koelkast. Warm de tortilla op in een pan door regelmatige te keren of in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-10 minuten.
Serveer je tortilla’s eventueel met resterende guacamole, zure room en tomatensalsa.
Tips
Tip: Bekijk hier hoe je een tortilla op de juiste manier vult en vouwt.
Tip: Geen zin in een tortilla? Doe dan de rijst met daarop alle overige ingrediënten in een kom en serveer het als een burrito bowl. Voeg eventueel wat tortillachips toe.