Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Oreo-Nutella muffins

Oreo en Nutella, wie lust het niet? Combineer deze twee en het is een match made in heaven. Daarom zijn deze Oreo-Nutella muffins zo lekker!
VOOR 10-12 MUFFINS

Ingrediënten

  • 120 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van een citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 8 Oreo’s voor het beslag
  • 4 extra Oreo’s ter decoratie
  • 1 tl Nutella per muffin (ongeveer)

Instructies

  • Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Breek de Oreo’s (8 stuks) in stukjes en voeg toe aan het beslag en spatel ze erdoor.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
  • Breek de extra Oreo’s in stukjes en verdeel deze over de muffins. Als laatst schep je bovenop elke muffin een beetje Nutella. De Nutella kun je gewoon bovenop het beslag laten liggen en hoef je niet af te dekken met meer beslag.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de muffins kort afkoelen in de vorm voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te laten koelen.

Tips

De Nutella kan naar de bodem zakken, dat is niet erg. Bij mijn muffins zat het bij sommige uiteindelijk op de bodem, terwijl bij andere muffins de Nutella in het midden van de muffin zat of zelfs nog deels bovenop. En ze waren allemaal even lekker ;) .
Bewaren
Over het bewaren van muffins lees je hier meer.