Een fantastisch lekker bananenbrood dat extra smeuïg is door de roomkaas in het beslag. Met dit recept maak je zelf een bananenbrood met roomkaas.
Porties: 12plakjes
25 cm cakevorm
Ingrediënten
125gramongezouten roomboter
100gramroomkaas
150gramfijne kristalsuiker
3-4rijpe bananen(300-350 gram)
2eieren(M)
125mlhalfvolle melk
1tlvanille extract
300grambloem
2tlbakpoeder
snufjezout
Instructies
Doe de boter, roomkaas en suiker in een grote kom en mix tot een romig geheel.
Voeg in een andere kom de bananen, eieren, melk en vanille samen. Prak en roer met een vork tot een klonterige massa, waarbij het ei en de melk goed door elkaar gemengd zijn.
Giet het bananenmengsel bij de rest en mix tot alles is vermengd.
Als laatste voeg je de bloem, bakpoeder en het snufje zout toe. Mix kort door tot al het bloem is opgenomen. Schraap met een spatel de zijkanten schoon en roer nog een keer goed door.
Verdeel het beslag over een met bloem bestoven of met bakpapier bekleed cakeblik en bak jouw roomkaas bananenbrood op 175℃ (boven- en onderwarmte) in 60-65 minuten goudbruin en gaar.
Laat het bananenbrood enkele minuten afkoelen in het blik. Je zult zien dat de zijkanten loskomen en je het bananenbrood makkelijk uit de vorm kunt kiepen. Laat verder afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.
Tips
Ik gebruikte 4 kleine bananen, maar als je bananen aan de grote kant zijn heb je aan 3 ook al voldoende. Hoe je snel rijpe bananen krijgt lees je hier.
Liever geen stukjes banaan in je bananenbrood? Pureer dan de bananen helemaal fijn met een keukenmachine of staafmixer.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.