Lemon curd lava cakejes
Lava cakejes zijn om te smullen. De meest bekende variant is natuurlijk die met chocolade. Maar wat dacht je van deze heerlijke lemon curd lava cakejes!
Porties: 6 stuks (porseleinen schaaltjes van Ø 8 cm)
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram ongezouten roomboter
- 3 eieren (M)
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram bloem
- snufje zout
- rasp van 1 citroen
- 3 el lemon curd (volgens recept)
Smelt al roerende de witte chocolade met de boter op laag vuur. Klop daarna in een middelgrote kom de eieren en suiker luchtig. Voeg de bloem, zout en citroenrasp toe en spatel dit er doorheen tot het is opgenomen.
Voeg nu het gesmolten chocolademengsel toe en spatel ook dit er doorheen tot het is opgenomen. Doe hetzelfde met de lemon curd. Doe het beslag in één (of twee) spuitzakken en leg in de koelkast voor minstens 2 tot 4 uur.
Vet de vormpjes in met (zachte) boter en bestuif met een laagje bloem. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Spuit de ingevette vormpjes voor 2/3 in met het beslag en bak voor 12-14 minuten. Zodra de bovenkant gestold is zijn ze klaar en haal je ze er direct uit. Serveer zo snel mogelijk, zodat de binnenkant niet verder doorgaat en dus ook verder stolt.
Haal de lava cakejes uit hun vorm door voorzichtig te controleren of de randen los zitten. Plaats een bordje omgekeerd op de bovenkant en keer om. Indien goed ingevet zullen de cakejes snel los laten. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
- Bewaren: Het beslag kun je 1-2 dagen bewaren in de koelkast in de spuitzak. De lemon curd lava cakejes eet je direct na bereiding op.