Deze zelfgemaakte mozarella-pesto focaccia is het lekkerste focaccia brood met de smakelijkste topping. Hiermee zul je het altijd goed doen op feestjes!
Porties: 1brood
Voor een brood van ± 16 x 25 cm
Ingrediënten
150grambloem
4gramgedroogde gist
0,5tlzout
0,5elfijne kristalsuiker
1elolijfolie
100mllauwwarm water
Topping
2-3elpesto
50gramgeraspte mozzarellakaas
Benodigdheden
ovenschaal rechthoekig 28 x 15 cmof bakplaat
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed met een standmixer in 15 min tot een soepel en elastisch deeg. Dit deeg is wat vochtiger en plakkeriger, dat is prima. Haal het deeg uit de kom, vet de kom in en plaats het deeg terug. Dek de kom af en laat het deeg 45-60 minuten, of tot het in grootte is verdubbeld, rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
Stort het gerezen deeg op een bakplaat met bakpapier of een ingevette ovenschaal. Duw de lucht eruit en vorm tot een rechthoek van ± 16 x 25 cm. Omdat het een deeg is dat vrij soepel is en dus uitloopt, is het handig om een ovenschaal te gebruiken. Dek af met een schone theedoek en laat 20-30 minuten rijzen.
Duw na de tweede rijs kuiltjes in het deeg met je vingers beleg met de pesto en mozzarella.
Bak de pesto-mozzarella focaccia in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Tips
Bewaren: Mits goed verpakt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen kan ook, dan kun je het brood tot 3 maanden bewaren.