Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
Maal de Bastogne koeken fijn smelt de boter. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer tot een samenhangend geheel. Verdeel over de bodem en duw stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
Mix de roomkaas met de suiker tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor. Roer de zure room met de vanille-extract glad en voeg samen met het bloem toe aan het roomkaasmengsel. Mix nog een keer kort door tot een glad beslag.
Giet het cheesecakebeslag over de Bastogne bodem en bak voor 40 minuten op 150 graden (boven- en onderwarmte).
Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot (bijna) kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast voor minstens 4 uur of volledig opgesteven. Snijd de opgesteven cheesecake in 9 of 16 gelijke stukken.
Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie en voeg hierna de rest toe, blijf roeren tot alles is gesmolten. Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Doe in een spuitzakje of cornetje en trek chocolade slierten over de stukken cheesecake.