Ga terug
+ stuks
Mini pavlova's met citroenroom en rood fruit recept
Opslaan Recept afdrukken
4.23 van 18 stemmen

Mini pavlova's met citroenroom en rood fruit recept

Met een lekkere pavlova bodem kun je alle kanten op. Wat dacht je van deze frisse mini pavlova's met citroenroom en rood fruit. Heerlijk!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 tl citroensap
  • 3 tl maïzena

Vuling en decoratie

  • mascarponeroom (volgens recept)
  • 4 el lemon curd (volgens recept)
  • rood fruit naar keuze

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker en het citroensap stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel (of mix) deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, want daar wordt je schuim minder luchtig van en is dan niet goed te vormen.
  • Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 hoopjes. Met een lepel kun je ze eventueel iets ronder maken. Maak er ook een kuiltje in, dat is straks handig met vullen.
  • Bak de pavlova’s in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ondertussen kun je de mascarponeroom alvast volgens recept maken, voeg hier de lemon curd aan toe om op smaak te brengen. Spatel het er rustig (en niet te lang) doorheen, je wilt voorkomen de de room te dun wordt. Het is niet erg als je nog wat stukjes lemon curd ziet.
  • Wanneer de pavlova’s klaar en afgekoeld zijn, kun je verder. Vul ze met de citroen mascarponeroom en smeer een beetje gelijkmatig uit. Daarna hoef je alleen nog maar het fruit over de pavlova’s te verdelen.
Tips
Je kunt ze ook langer van tevoren voorbereiden. De ‘schuimbakjes’ zelf kun je al enkele dagen eerder maken en bewaren in een trommel. De citroen mascarponeroom kun je ook al een dag eerder maken. Dan hoef je ze op het moment dat je ze nodig hebt alleen nog maar samen te stellen.
Bewaren
Eenmaal opgemaakt kun je de pavlova’s het best binnen 1-2 uur serveren. Dan zijn ze het lekkerst en wordt je schuim niet helemaal zacht. Bewaar ze dan in de koelkast.