Ga terug
Ontbijt mini quiches
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mini ontbijt quiches

Deze mini ontbijt quiches zorgen er zeker voor dat je lekker ontbijt. Ze zijn eenvoudig te maken en je schuift ze zo de oven in. Smullen maar!
VOOR 10-12 QUICHES

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 6 eieren (M)
  • 125 gram crème fraîche
  • geraspte kaas
  • ham reepjes
  • peper en zout

Instructies

  • Neem een muffinvorm en vet de vormpjes in met boter of bakspray. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit en steek hier met een glas of kookring van zo’n 8 cm cirkels uit, deze vormen de bodem. Voor de laatste twee rondjes kneed je de restjes deeg samen en rol je het opnieuw uit.
  • Duw ieder lapje bladerdeeg in de muffinvormpjes. Het opstaande randje zal tot ongeveer halverwege komen. Schep op ieder bodempje een theelepel crème fraîche, een beetje geraspte kaas en een paar ham reepjes.
  • Klop de eieren los en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul nu iedere quiche met een beetje losgeklopt ei tot aan de rand van het bladerdeeg.
  • Bak de mini ontbijt quiches in 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm.
  • Het mooie aan deze mini ontbijt quiches is dat je geen last hebt van lopend eigeel. Alhoewel ik er zelf van heb leren houden, kan ik mij indenken dat veel mensen dat niet lekker vinden.
Bewaren
Deze ontbijt taartjes kunnen iedere dag gegeten worden. Je bewaart ze in de koelkast en warmt ze weer even op voor serveren.