Vet een springvorm of bakpan in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de roomboter met de suiker in een kom en mix voor enkele minuten tot een romig geheel. Mix de eieren er een voor een doorheen tot ze opgenomen zijn. Voeg het vanille-extract toe.
Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix tot het is opgenomen en geen bakmeel meer zichtbaar is.
Verdeel het beslag over de ingevette vorm en bak gaar in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) voor 35 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
Terwijl de cake afkoelt, bereid je de room volgens recept.
Snijd de cake doormidden zodat je twee cakelagen hebt. Smeer de aardbeienjam uit over de onderste laag. Smeer hier de helft van de mascarponeroom overheen.
Plaats de bovenste laag hier bovenop en verdeel het resterende room er overheen. Decoreer met de stukjes mango en de blaadjes munt.