Kaiserschmarrn met warme kersen, een heerlijk nagerecht. Dit Oostenrijkse toetje zullen velen die op wintersport gaan vast en zeker bekend voorkomen.
Porties: 4personen
Ingrediënten
4eieren(M)
50gramfijne kristalsuiker
snufzout
125grambloem
125mlmelk
boter om in te bakken
Instructies
Splits als eerst de eieren. In een kom klop je de eidooiers met de suiker tot deze licht en romig is. Ik heb zelf zo’n 5 minuten gemixt op een vrij hoge snelheid, je zit het mengsel steeds lichter en romiger worden.
Voeg de bloem en melk toe aan dit mengsel en mix rustig tot een glad mengsel. In een aparte kom klop je de eiwitten stijf. Voeg de eiwitten toe aan het andere mengsel en spatel dit door het beslag. Spatel tot je een egaal beslag hebt, maar spatel dit er wel rustig doorheen zodat het luchtig blijft.
Smelt een klontje boter in de pan, giet daarna een deel van het beslag in de pan. Afhankelijk van hoe groot je pan is deel je het op in 4-6 porties. Draai de ‘pannenkoek’ om zodra de onderkant goudbruin is en bak hem ook aan de andere zijde goudbruin.
Met twee spatels scheur je de kaiserschmarrn als het ware in stukken. Bak eventueel nog even kort in de pan als ze nog wat langer nodig hebben.
Serveer de kaiserschmarrn met een beetje poedersuiker en warme kersen.
Eet smakelijk!
Tips
Maak de kom voor de eiwitten eerst vetvrij met citroensap, zo is het makkelijker om de eiwitten stijf te kloppen.
Bewaren
Bewaar goed afgesloten (en los van elkaar) maximaal twee dagen in de koelkast, wel weer even verwarmen voor je het opnieuw serveert.