Amerikaanse red velvet pancakes
Waarschijnlijk ken je de heerlijke red velvet taart al. Deze Amerikaanse red velvet pancakes zijn ook hartstikke lekker en vanwege de kleur natuurlijk erg geschikt voor Valentijn!
Porties: 14 stuks
- 215 gram bloem
- 15 gram cacao
- 16 gram bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 2 tl suiker
- 2 eieren (M)
- 30 gram plantaardige olie
- 300 ml karnemelk
- rode levensmiddelen kleurstof
Voor het glazuur
- 1 tl melk
- 35 gram poedersuiker
Voeg alle ingrediënten, behalve de kleurstof, bij elkaar in een kom en mix met een garde tot een glad beslag. Voeg een beetje rode kleurstof toe tot de gewenste rode kleur is bereikt.
Schep met een ijsschep het beslag in een koekenpan. Draai om wanneer er belletjes aan de bovenkant komen en de pancakes lijken te stollen. Bak de pancakes aan beide kanten roodbruin.
Maak een glazuur van de melk en poedersuiker en serveer over de warme red velvet pancakes voor een mooi contrast.
Zo eenvoudig is het om deze pancakes te bakken. Maak er een mooie Valentijnsdag van.
Bewaren De pancakes die je niet meer op krijgt pak je in met aluminiumfolie. Keukenfolie kan natuurlijk ook en je zou ze ook prima in een bakje kunnen doen. Bewaar ze dan in de koelkast, hier blijven ze nog zo’n 2 dagen goed.Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.