Snelle kaaskoekjes
Super makkelijk, razendsnel klaar en onweerstaanbaar lekker: snelle kaaskoekjes. 100% kaas is 100% smullen maar!
Porties: 7 cm in doorsnede
- Parmezaanse kaas (grof) geraspt
- Oude/belegen kaas geraspt
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi per koekje twee theelepels kaas op het bakpapier en spreid uit tot een rondje van zo’n 7 cm in doorsnede.
Bak de kaaskoekjes in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte). De parmezaanse kaaskoekjes bak je voor 7 minuten. De oude/belegen kaaskoekjes bak je voor 5 minuten.
Haal uit de oven om af te koelen. De kaaskoekjes zijn klaar wanneer ze krokant en afgekoeld zijn.
- Tip: Per koekje heb je twee theelepels geraspte kaas nodig. Met weinig kaas kun je al veel koekjes maken. Kies zelf hoeveel je er wilt bakken.
- Bewaren: afgesloten in een trommel of bakje op een droge en koele plek kun je de koekjes enkele dagen bewaren. Let er wel op dat de koekjes minder krokant worden. Om die reden zijn ze vers het lekkerst.