Zelfgemaakte pizza is een stuk lekkerder dan afhaalpizza en ook nog eens leuk om te maken. Deze bbq pulled pork pizza is er zeker een om uit te proberen!
Porties: 2pizza's
Ingrediënten
2pizzabodems(volgens het basisrecept)
300grampulled pork(kant-en-klaar of zelfgemaakt)
10elbarbecuesaus
1/2rode ui(gesnipperd)
handjecheddar(geraspt)
verse peterselie(fijn gehakt)
Instructies
Maak de bodems voor twee pizza’s volgens recept. Zorg ervoor dat je pulled pork ook bereid is en klaar ligt.
Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol beide dun uit. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat of pizzasteen. Verdeel over elke pizzabodem 5 eetlepels barbecuesaus.
Verdeel nu de pulled pork, het gesnipperde uitje en de kaas over de bodems met barbecuesaus.
Bak de pizza’s gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 14-16 minuten.
Eenmaal uit de oven verdeel je nog wat fijn gehakte peterselie over de pizza. Serveer direct.
Tips
Bewaren: Eenmaal afgekoeld bewaar je de pizza voor 1-2 dagen in de koelkast.