Ga terug
+ stukjes (20x20 cm bakvorm)
Opslaan Recept afdrukken
4.74 van 26 stemmen

Oreo brownies

Klassieke brownies zijn al heerlijk van zichzelf. Dus wat dacht je van deze onweerstaanbare Oreo brownies? Deze lekkernijen zijn binnen no time op!
Porties: 16 stukjes (20x20 cm bakvorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (suikerstroop, bijvoorbeeld pannenkoekenstroop)
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram witte chocolate chips
  • 10 Oreo’s

Instructies

  • Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot alles is gesmolten. Draai het vuur uit en en laat het mengsel afkoelen. Het mag best nog wat warm zijn, maar niet meer heet.
  • In een kom klop je de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg hier de inhoud van het pannetje aan toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Je stopt met mixen zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen. Spatel (of mix rustig) vervolgens de chocolate chips door het beslag heen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Breek de Oreo’s in stukjes en verdeel deze over de brownie.
  • Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Ik plaatste de Oreo’s bovenop de brownie, maar je kunt de stukjes ook al door het beslag spatelen. Of in het midden een laag Oreo’s maken. Zelf doe ik ze bovenop omdat je dan direct ziet om welke smaak het gaat.
  • Met deze tips bak je de perfecte brownie.
Bewaren
Lees al mijn bewaartips voor brownies hier.