Een heerlijk én ontzettend makkelijk toetje waar geen oven aan te pas komt: rood fruit panna cotta.
Porties: 4stuks
Ingrediënten
Vanille panna cotta
4blaadjesgelatine
500mlslagroom
2tlvanille-extract
50gramfijne kristalsuiker
Rood fruit compote
200gramrood fruit
4elwater
2elsuiker
Decoratie
100 gramrood fruit
Benodigdheden
4 dessertglaasjes
Instructies
Bereiding vanille panna cotta
Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten.
Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg vanille-extract en suiker toe en roer door tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het melkmengsel. Roer door tot deze zijn opgelost.
Verdeel de slagroom over de schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.
Bereiding rood fruit compote
Doe 200 gram rood fruit, water en suiker in een pannetje. Verhit op een laag vuur en roer regelmatig door. Prak of pureer het fruit desgewenst fijn en laat een paar minuten pruttelen in de pan.
Laat de compote volledig afkoelen voordat je deze op de panna cotta schept.
Serveer de panna cotta met je zelfgemaakte compote en de rest van het overgebleven fruit.
Tips
Ook heel lekker om een deel van de slagroom te vervangen door kwark. Ik zou maximaal de helft van de slagroom door kwark vervangen.
Bewaren
De rood fruit panna cotta is afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.