Een lekker fris hapje voor op een feestje of bij de borrel: komkommer zalmrolletjes. Heel makkelijk te maken en waarschijnlijk zo weer op!
Porties: 12rolletjes
Ingrediënten
1komkommer
100gramnaturel roomkaas
100gramgerookte zalm
peper
gedroogde dilletopjes
Instructies
Was de komkommer en dep droog. Snijd met een dunschiller lange plakken van je komkommer.
Doe de roomkaas met de zalm in een keukenmachine en maal tot een fijne puree. Breng op smaak met wat peper en gedroogde dille.
Smeer op iedere plak een dun laagje van je zalmpuree en rol op.
Je kunt er ook voor kiezen een vel vershoudfolie te nemen en de plakken komkommer naast elkaar, dakpansgewijs, neer te leggen tot je een grote rechthoek hebt gevormd met de komkommer. Smeer hier de zalmpuree op en rol met behulp van de vershoudfolie strak op. Laat een half uur opstijven in de koelkast en snijd met een scherp mes hier rolletjes uit.
Strooi nog wat gedroogde dilletopjes over de komkommer zalmrolletjes en serveer direct.
Tips
- Kies eventueel voor een light roomkaas, als je op de lijn wilt letten.- Geen fan van komkommer? De zalmpuree is ook op zichzelf erg lekker op een toastje.
Bewaren
Bewaar de rolletjes niet langer dan een dag. Op dezelfde dag zijn ze het lekkerst.