Ga terug
+ hapjes
Gevulde eigen met glitter en champagne
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Gevulde eieren met champagne en glitter

Een erg lekker hapje tijdens de jaarwisseling: gevulde eieren met champagne en glitter. Een feestje op het bord en een feestje in je mond!
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 6 eieren (M) hardgekookt
  • 3 el cream cheese
  • 1 el mayonaise
  • 1-2 el champagne
  • peper en zout

Ter decoratie

  • zilveren en gouden sprinkles
  • vers fruit (zoals druiven)

Instructies

  • Snijd de gekookte eieren in de lengte doormidden en verwijder het eigeel. Pureer het eigeel samen met de cream cheese, mayonaise en champagne tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een spuitzak met kartelmond en vul deze met de vulling. Plaats de spuitzak eventueel 2 uur in de koelkast om op te stijven. Spuit in iedere helft een mooie toef. Plaats de gevulde eitjes met champagne in de koelkast tot aan serveren en decoreer vlak voor serveren met de sprinkles en het gekozen fruit.
Tips
Je kunt ook met een staafmixer de crème maken. Het belangrijkste is dat deze klontvrij is.
Bewaren
De eitjes tot serveren afgedekt in de koelkast bewaren. Ik zou ze niet langer dan 1-2 dagen van tevoren bereiden. Laat even op temperatuur komen voordat je ze opeet voor meer smaakbeleving.