Deze schattige gesmolten sneeuwpop koekjes zullen het zonder twijfel goed doen op een feestje of gewoon bij het gezin.
Porties: 20koekjes
Ingrediënten
½receptgingerbread koekjes(volgens recept)
200gramwitte chocolade
10marshmallows
chocolade stiften
gekleurde confetti sprinkles
witte mini parels en/of sneeuwvlok sprinkles
Instructies
Maak een half recept gingerbread koekjes. Het recept daarvoor vind je hier. Snijd met een mesje verschillende vormen uit die dadelijk de gesmolten sneeuwpop moeten vormen. Om het makkelijk te maken kun je ook gewone ronde cirkels uitsteken. Bak de koekjes volgens het recept af en laat afkoelen op een rooster.
Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie en voeg hierna de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten. Wordt de chocolade weer te hard? Verwarm deze dan al roerende weer au bain marie.
Knip de marshmallows doormidden, zodat ze half zo hoog worden. Neem een klein druppeltje witte chocolade om de marshmallows op het koekjes te plakken. Verdeel vervolgens de witte chocolade over de marshmallow en plaats confetti op de plek van de knoopjes en decoreer de randen met mini pareltjes en sneeuwvlok sprinkles.
Laat de witte chocolade op een droge en koele plek uitharden tot je met een chocoladestift erop kunt tekenen. Teken het gezicht en de armpjes van de gesmolten sneeuwpop. De koekjes zijn nu klaar.
Tips
Het makkelijkste is om het deeg al van tevoren te bereiden, zodat je met de kinderen lekker kunt gaan decoreren.
In plaats van gingerbread kun je ook een half recept vanille suikerkoekjes maken of simpele shortbread koekjes.