Een heerlijke frisse cake die niet moeilijk is om te maken: aardbeien plaatcake. Met toefjes mascarponeroom erop is deze plaatcake helemaal onweerstaanbaar!
Porties: 12personen
voor een vorm van ongeveer 18 x 25 cm
Ingrediënten
180grambloem
100gramfijne kristalsuiker
2tlbakpoeder
snufzout
150mlyoghurt
3eieren(M)
1tlvanille-extract
100mlzonnebloemolie
150gramaardbeien + 1 el bloem
Voor de topping
125mlslagroom
2elvanillesuiker
250grammascarpone
6aardbeien ter decoratie
Instructies
Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 16 x 25 cm met bakpapier.
In een kom doe je bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer door elkaar. In een tweede kom doe je yoghurt, eieren, vanille-extract en zonnebloemolie, roer ook door elkaar.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel tot een egaal beslag. Het is niet erg als hier nog wat kleine klontjes inzitten. Snijd de aardbeien in stukjes, meng met de eetlepel bloem en spatel ze door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
Bak de cake in 30-35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmtgaar en goudbruin.
Ondertussen maak je de topping: doe (ongeklopte) slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix op een middelhoge tot hoge stand tot je een stevige room hebt. Bewaar de room in de koelkast tot je deze nodig hebt.
Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze in reepjes/blokjes. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de room en spuit op elk stukje twee toeven, decoreer met een halve aardbei.
Bewaren
4-5 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast.