Een MonChoutaart is hartstikke makkelijk te maken en érg lekker. Deze speculaas MonChoutaart met mandarijnen past perfect bij het Sinterklaasfeest.
Porties: 12personen (in een 24 cm vorm)
Ingrediënten
260gramspeculaasjes
150gramongezouten roomboter
250mlslagroom
100gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
200gramMonChou(de kleine pakjes)
350grammandarijntjes uit blik(= uitlekgewicht van 2 blikjes)
Instructies
Bekleed je bakvorm met bakpapier. Maal de speculaasjes fijn tot kruimels en smelt de boter. Roer de boter en koekkruimels door elkaar en stort dan in de taartvorm. Verspreid gelijkmatig over de bodem en druk met een spatel of de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet de vorm even in de koelkast.
In een kom klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, het vanille-extract en de MonChou romig. Voeg de slagroom eraan toe en meng tot een egaal mengsel.
Schep de MonChou vulling op de taartbodem en smeer deze gelijkmatig uit. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
Laat de mandarijntjes goed uitlekken in een zeef. Wanneer ze goed zijn uitgelekt verdeel je ze over de taart.
Bewaren
Je kunt de taart 4-5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.