Ga terug
+ kleine taartjes (van 7-10 cm) of 2 grote sloffen
Kleine sloffentaartjes voor Sinterklaas
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Sinterklaas sloffentaartjes

Deze schattige Sinterklaas sloffentaartjes straalt volop het Sinterklaasfeest uit. Versier het taartje met alles wat je maar wilt.
Porties: 12 kleine taartjes (van 7-10 cm) of 2 grote sloffen

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • 280 gram bloem
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs (volgens recept)
  • 0,5 ei

Topping

  • 250 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el vanillesuiker
  • 300 gram mandarijnpartjes (uit blik of vers)
  • amandel speculaas
  • strooigoed

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei en zout door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem, speculaaskruiden en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte op een met bloem bestoven werkblad. Steek nu met kleine kookringen (zo’n 7-10 cm doorsnede bodems uit. Verwijder de vorm en het overtollige deeg. Vet nu de binnenkant van de ringen in met een beetje boter en zet weer om het deeg heen. Voor een sloffenring kun je deze bereiding volgen.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden, zo kun je het spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar een spuitzak werkt fijner. Spuit dan ronde ringen naar binnen toe, waarbij je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Bak de kleine sloffentaartjes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de sloffenbodem(afkoelen en bereid dan de topping.
  • Doe de slagroom in een kom en klop lobbig. Voeg de mascarpone met de vanillesuiker toe en mix tot een stijve room. Houd een paar mandarijnpartjes apart ter decoratie en snijd de rest in kleine stukjes. Dep ze met keukenpapier goed droog en spatel deze door de room heen.
  • Doe de mandarijnenroom in een spuitzak met grote ronde opening en spuit op ieder taartje in het midden een toef die naar de buitenkant uitloopt. Dit doe je door de spuitzak niet omhoog te bewegen, maar vlak boven de sloffenbodem te houden. Je kunt er ook voor kiezen cirkels te spuiten.
  • Decoreer je Sinterklaas sloffentaartjes met stukjes amandel speculaas, mandarijntjes en strooigoed.
Tips
Om de kleine Sinterklaas sloffentaartjes te maken heb je meerdere kookringen nodig of bak je ieder taartje om en om. Aangezien dit omslachtig kan zijn is het gebruik van een grotere sloffenring praktischer.
Bewaren
De taartjes blijven 3-4 dagen goed als je ze in een afgesloten bak/trommel in de koelkast bewaart.