Carrot Cake Pancakes
Deze carrot cake pancakes op basis van kwark maken van jouw ontbijt een verwennerij. Serveer met een roomkaas glazuur om het af te maken.
Porties: 12 stuks
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 ei
- 300 gram magere kwark
- 100 gram geraspte wortel
- 2 tl kaneel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,25 tl gember
- 0,25 tl kruidnagel
- 2 handjes walnoten fijngehakt
Roomkaas glazuur
- 100 gram roomkaas
- 1 el halfvolle melk
- 125 gram poedersuiker
Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en roer door elkaar. Doe ondertussen een beetje boter in de pan.
Gebruik een (ijs)lepel om het beslag in de pan te scheppen. Maak de lepel nat om het beslag platter te maken in de pan. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
Voor het glazuur roer je de roomkaas los. Voeg hier de melk en de poedersuiker aan toe en roer tot een egaal en dik glazuur. Serveer direct.
- Tip: De kruiden kun je ook vervangen door 1 eetlepel speculaaskruiden.
- Bewaren: Eenmaal gebakken blijven de pannenkoeken 1-2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar. Maak het glazuur vers.