De lekkerste granola voor het ontbijt maak je gemakkelijk zelf. Deze frisse citroen granola is extra lekker door de toegevoegde gember.
Porties: 1pot vol
Ingrediënten
150gramhavervlokken
25grampompoenpitten
25gramzonnebloempitten
20gram(gebroken) lijnzaad
100gramnotenongezouten
1-2tlgemberpoeder
raspvan 1 citroen
4elhoning
3elzonnebloemolie
Instructies
Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
Proef even een beetje of je de smaak goed vindt. Je kunt eventueel meer gember toevoegen als je dat lekker vindt. Houd er rekening mee dat de smaak door het bakken wat zal afzwakken.
Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat en doe het daarna in een pot.
Laat de granola afkoelen voordat je deze in een pot doet.
Tips
Voor een sterkere gember smaak voeg je meer gemalen gember toe, maar je kunt ook verse gember raspen en deze gebruiken.