Los de gelatinepoeder op in het koude water, roer kort door en laat wellen. Snijd de gewelde gelatine in kleine stukjes.
Klop ondertussen de eidooiers met 25 gram fijne kristalsuiker luchtig.
Zet vast een grote kom met ijskoud water klaar en zet hier een kleinere kom op en leg hier een zeef in.
Meng in een steelpan de melk met de cacao, de resterende suiker en het zout en breng aan de kook. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
Voeg het melkmengsel in twee delen toe aan het luchtige eimengsel en roer glad. Giet alles weer terug in de pan en verhit op middelhoog vuur.
Blijf roeren met een spatel tot je met je vinger een streep kunt trekken over de achterkant van je spatel die zichtbaar blijft en de vloeistof niet van de spatel loopt.
Voeg de chocolade en de gelatine blokjes toe. Roer tot een glad geheel. Giet het door de zeef en laat zo snel mogelijk afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel door het afgekoelde chocolademengsel. Verdeel de chocoladepudding over 4-5 schaaltjes of puddingvormpjes en laat opstijven in de koelkast.