Ga terug
–+ liter pudding
Chocoladepudding + review chocoladebijbel
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocoladepudding

Trek in chocolade? Dit recept voor chocoladepudding moet je echt eens uitproberen. Deze chocoladepudding is namelijk om te smullen!
Porties: 1 liter pudding
4-5 personen

Ingrediënten

  • 40 gram koud water
  • 8 gram gelatinepoeder (te koop bij kookwinkels en online)
  • 45 gram eidooier (ongeveer 3 eidooiers)
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 350 gram halfvolle melk
  • 10 gram cacao
  • snuf zout
  • 75 gram pure chocoladedruppels (of een chocoladereep in kleine stukken gebroken)
  • 250 gram slagroom

Instructies

  • Los de gelatinepoeder op in het koude water, roer kort door en laat wellen. Snijd de gewelde gelatine in kleine stukjes.
  • Klop ondertussen de eidooiers met 25 gram fijne kristalsuiker luchtig.
  • Zet vast een grote kom met ijskoud water klaar en zet hier een kleinere kom op en leg hier een zeef in.
  • Meng in een steelpan de melk met de cacao, de resterende suiker en het zout en breng aan de kook. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg het melkmengsel in twee delen toe aan het luchtige eimengsel en roer glad. Giet alles weer terug in de pan en verhit op middelhoog vuur.
  • Blijf roeren met een spatel tot je met je vinger een streep kunt trekken over de achterkant van je spatel die zichtbaar blijft en de vloeistof niet van de spatel loopt.
  • Voeg de chocolade en de gelatine blokjes toe. Roer tot een glad geheel. Giet het door de zeef en laat zo snel mogelijk afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel door het afgekoelde chocolademengsel. Verdeel de chocoladepudding over 4-5 schaaltjes of puddingvormpjes en laat opstijven in de koelkast.

Tips

  • Tip: Zodra de gelatine is toegevoegd zal het mengsel langzaam stijf worden. Zorg er daarom voor dat je het zo snel mogelijk laat afkoelen en snel door kunt met de volgende stap. Loop niet weg en blijf erbij.
  • Tip uit het boek: Voeg eventueel een scheut likeur of rum naar smaak toe op het moment dat de slagroom en het chocolademengsel vermengd worden.
  • Bewaren: niet langer dan 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.