Passievruchten curd
Deze passievruchten curd is super lekker door de yoghurt of om mee te bakken. Dankzij deze curd krijg je zelfs in de winter een zomers gevoel.
2-3 potjes
- 250 gram passievruchten pulp (ik gebruikte blokjes uit de diepvries, verkrijgbaar bij AH)
- 2 tl citroensap
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram ongezouten roomboter
- 5 eidooiers (M)
- 14 gram maïzena
Neem een pan waarin je de passievruchten, citroensap, suiker en boter samenvoegt. Op een laag vuur blijf je rustig roeren tot boter en suiker zijn gesmolten en opgelost.
In een kom roer je de eidooiers met de maïzena tot een egale massa. Wanneer het passievruchtmengsel klaar is, voeg je dit in delen toe aan de eidooiers terwijl je blijft roeren. Roer in de kom goed door elkaar en giet het gehele mengsel terug in de pan.
Op een laag tot middelhoog vuur breng je het mengsel al roerend aan de kook. Laat kort koken en verwijder dan van het vuur. Je zult zien dat het mengsel nu al een stuk is ingedikt.
Giet de curd in schone (uitgekookte) potjes. Laat de passievruchten curd afkoelen tot je het gebruikt.
- Tip: De overgebleven eiwitten kun je voor hele andere recepten gebruiken, kijk hier maar eens.
- Tip: Geen pitjes in je curd? Zeef dan het passievruchtmengsel voordat je het toevoegt aan de eidooiers.
- Bewaren: In steriel potten is de curd op een donkere, droge en koele plek tot wel een jaar houdbaar. Invriezen kan ook, dan is het ook tot een jaar houdbaar. Eenmaal geopend kun je de curd in de koelkast in een afgesloten verpakking 2-3 weken bewaren.