Kwark pancakes met appel en kaneel
Kwark pancakes met appel en kaneel is super makkelijk en snel te maken. De kwark pancakes zijn een heerlijk ontbijtje, maar ook voor de lunch zijn ze erg lekker.
Porties: 2 personen
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl kaneel
- 1 ei (M)
- 350 gram vanillekwark
Topping
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2-3 el vanillekwark
Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en roer door elkaar. Gebruik een (ijs)lepel om de pancakes in de pan te scheppen. Bak de pancakes met een beetje boter aan beide kanten goudbruin.
Voor de topping schil je de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer er wat kaneel en suiker door en doe het mengsel in de pan nadat je de pancakes hebt gebakken. Roer door tot de appeltjes gekarameliseerd zijn. Verdeel de pancakes over twee borden, schep er wat van het appelmengsel bij en maak het af met wat extra vanillekwark.
Eet smakelijk!
- Bewaren: je kunt de pancakes 3-4 dagen in de koelkast bewaren, maar het lekkerst zijn ze als je ze meteen serveert.