Smelt twee derde van de chocolade au bain marie, haal de kom van de pan en voeg de rest van de chocolade toe. Blijf rustig roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Neem een vel bakpapier, hier ga je chocoladeschijfjes op maken. Uiteindelijk maak je de ijstaartjes in een muffinvorm, de chocoladeschijfjes moeten net iets kleiner zijn dan deze vormpjes. Gebruik ongeveer een theelepel chocolade per schijfje. Gebruik diezelfde theelepel om elk hoopje chocolade uit te smeren tot een schijfje van chocolade. Laat de chocolade uitharden voordat je verder gaat.
Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
Om te zorgen dat je de kleine ijstaartjes straks makkelijk uit een metalen muffinvorm kunt krijgen, bekleed je elk vakje met vershoudfolie. Je zou ook stukjes bakpapier kunnen gebruiken als je die eerst verkreukelt.
Begin met een laagje ijs in ieder vakje, gevolgd door een schijfje chocolade. Zo wissel je deze lagen af tot de vormpjes vol zitten, eindig met een laagje ijs. Zet de vorm in de vriezer en laat hem hier minimaal 4 uur staan.
Voordat je de kleine ijstaarten gaat serveren, smelt je de chocolade. Je kunt overgebleven chocolade gebruiken van de schijfjes, of gebruik wat nieuwe chocolade. Smelt de chocolade au bain marie en schep het dan in een spuitzakje.
Haal de ijstaartjes uit de vriezer, haal het folie eraf en plaats op een schoteltje. Knip een kleine puntje van het spuitzakje met chocolade af en drizzle deze over het ijstaartje, maak het af met wat parels en/of sprinkles.
Serveer de viennetta ijstaartjes gelijk.